Сравнително спокойно премина днешният 19-и етап на Обиколката на Испания

...
Сравнително спокойно премина днешният 19-и етап на Обиколката на Испания
Коментари Харесай

Фаворитите запазиха сили за решителната битка на Вуелтата

Сравнително умерено мина днешният 19-и стадий на Обиколката на Испания от Касо до Хихон (149,7 км), който предшества утрешната решителна борба на Англиру.



Етапът е дълъг 117.5 км, като в последните 45 км са събрани поредно три брутални височини, където любимците ще си дадат гневна борба, защото точно оттова могат да дойдат разликите.

С оглед на идното, през днешния ден водачите и техните тимове взеха решение да спестят сили, като още първоначално пуснаха група от 28 души да се бори за успеха. Разликата сред бегълците и пелотона доближи в един миг 18 минути. 34 км преди финала се реши и развръзката на върха.

В офанзива потегли Иван Гарсия, който имаше минута преднина преди последната височина, само че я изгуби, тъй като потегли прекомерно рано в офанзива. Той беше изпреварен в зрелищния заключителен спринт от белгиеца Томас де Хент. Харлинсон Пантано остана втори, а Иван Гарсия добави подиума.

Спокойствието на пелотона за следващ път беше нарушено от офанзива на Алберто Контадор. Илнур Закарин се опита да го прихване, само че не устоя на темпото. При спускането след последната височина той получи поддръжка от съотборника си Едуард Тейнс, само че и това не му оказа помощ, защото беше обезвреден от тима на водача Крис Фрум Sky 2 км преди финала.

Така на върха в генералното класиране на настъпиха промени. Фрум продължава да води с 1,37 минути на Винченцо Нибали. Вилко Келдерман е трети на 2:17 минути зад Фрум. Холандецът има задатък от 12 секунди пред четвъртия Закарин и 77 секунди пред петия Контадор.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР