Сравнително неизвестни в политиката са повечето хора, които лидерът на

...
Сравнително неизвестни в политиката са повечето хора, които лидерът на
Коментари Харесай

Кои са хората, предложени от Трифонов да управляват държавата

Сравнително незнайни в политиката са множеството хора, които водачът на " ИТН " Слави Трифонов предлага да заемат министерските постове. Извън номинирания за министър председател Николай Василев , единствено още няколко души са имали допир с държавното ръководство. Евентуалният предстоящ министър-председател обаче има добре известна биография. Василев бе вицепремиер и министър на стопанската система в кабинета " Сакскобургготски ". Беше и министър на превоза, а по времето на Тройната коалиция ръководеше и от дълго време закритото министерство на държавната администрация, в чийто сектор тогава влизаха и митниците.

За силов вицепремиер и министър на вътрешните работи е препоръчан Николай Радулов . Той е дълготраен чиновник, през 1997 година бе секретар на Министерство на вътрешните работи. Отявлен критик на дейностите на силовото ведомство и службите за сигурност през последните години.

Другият вицепремиер Ради Найденов , който би поел и външното министерство, е посланик от кариерата. Бил е длъжностен министър в кабинета на Огнян Герджиков през 2017 година Бивш дипломат в Австрия и Германия.

Друго известно име измежду предложенията е Любомир Дацов . Той бе зам.-министър на финансите в същите две държавни управления до 2009 година Сега е номиниран за министър на стопанската система.

Предложението за министър на превоза е Христо Алексиев . Той заемаше същия пост, само че като длъжностен министър през 2017 година в кабинета на Огнян Герджиков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР