Срамна кампания и срамна победа в София“, коментира преподавателят по

...
Срамна кампания и срамна победа в София“, коментира преподавателят по
Коментари Харесай

Политолози за балотажа: Срамна победа в София

„ Срамна акция и срамна победа в София “, разяснява преподавателят по политически науки Росен Стоянов в предаването „ Тази заран “ по мотив балотажа в столицата .

Балотажи се организираха в 21 региона, а главните конфликти бяха сред ГЕРБ и ПП-ДБ

„ Всъщност разликата е сред 4500 и 5000 гласа. Ако водачът на „ Възраждане “ беше призовал да се гласоподава за Ваня Григорова, щеше да бъде срамна загуба за ПП-ДБ. Това е една победа, която не бих я нарекъл и пирова и дава явен сигнал, че гласоподаватели на ПП-ДБ отидоха зорлем и гласоподаваха за Ваня Григорова “, сподели политологът Петър Чолаков в предаването „ Тази заран “.

Снимка: bTV

„ Терзиев губи необикновено доста сред първи и втори тур. Не бих се кичила с него, в случай че съм от Политическа партия. Те би трябвало да си посипят главата с пепел за този претендент. Позицията на водача на „ Възраждане “ изигра решаваща роля, с цел да бъде Терзиев кмет на София, Политическа партия би трябвало доста да благодари на господин Костадинов “, добави политологът Татяна Буруджиева.

Сериозна част от гласоподавателите са дали своят вот с „ Не поддържам никого “

По думите на Петър Чолаков присъединяване на ПП-ДБ в сглобката им коства тежка електорална цена. 

„ На първия тур съгласно екзит пола на „ Алфа Рисърч “ 12% от гласувалите за ПП-ДБ на парламентарни избори са дали своят вот за Ваня Григорова. На втори тур 46% от гласувалите за Антон Хекимян на първи тур са дали своят вот за Ваня Григорова. Все по-голямо омерзение от политиката и политическия развой. Не може в продължение на години да обясняваш, че няма да работиш с ГЕРБ и Движение за права и свободи и по-късно да вървиш да се гушкаш с тях “, уточни Чолаков. 

Снимка: bTV

Вижте целия диалог във видеото.

Всичко за борбата за София следете в онлайн репортажа ни.

Проследете с нас протичането на локалните избори с най-важните вести за столицата
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР