Срам ме е, че имаме такъв министър-председател. Той е на

...
Срам ме е, че имаме такъв министър-председател. Той е на
Коментари Харесай

Лекар: Срам ме е, че имаме такъв премиер, настройва едни срещу други

Срам ме е, че имаме подобен министър-председател. Той е на правилото „ разделяй и владей ”, настройва една група против друга, вкарва такива критерии, че хората да се изпокарат вътре в една система, кой би трябвало да получи тези пари за работа на предния фронт, сподели доктор Димитър Ленков в телевизия 7/8.

Повод за гнева на акушер-гинеколога към премиера беше решението на Министерски съвет да гласоподава на 15 000 чиновници на Министерство на вътрешните работи да им се заплатят по 650 лв. за битката с Ковид-19.

Това е 10 млн. от нашите персонални пари. Това персонално мен ужасно ме обиди, тъй като излиза, че битката с Ковид-19 се води от чиновниците на Министерство на вътрешните работи, а не от хората с белите престилки. Това са изключителни пари, отвън тези, които бяха дадени на чиновници на Министерство на вътрешните работи и на някои чиновници от опазването на здравето. Според справките има 177 инфектирани медици, някъде да има служители на реда? Починалите са 74 до момента, от тях, за жалост двама медици. Тук е мястото да изразя съболезнования на околните на умрелите доктор Иванова и доктор Пандова, продължи доктор Ленков.

Излиза, че управлението на страната прави оценка по-високо чиновниците на Министерство на вътрешните работи и с лека ръка им дава по 650 лв.. Един общопрактикуващ доктор, при който влизат евентуално хора с Ковид-19, не заслужава ли?. Общопрактикуващите лекари са 4800, щатните чиновници в центровете за Спешна помощ – 7400. Нима те не заслужават?, добави доктор Ленков.

Бюджетът на Министерство на вътрешните работи е 1 милиард 669 милиона и 575 хиляди лв., бюджетът на опазването на здравето – 662 млн.лева. В цивилизованите страни от Европейски Съюз максимален % от републиканския бюджет се отделя за обучение, за опазване на здравето и обществени действия. При нас максимален бюджет има Министерство на вътрешните работи, сподели още Димитър Ленков.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР