Сръбският външен министър организира снощи вечеря в чест на гръцкия

...
Сръбският външен министър организира снощи вечеря в чест на гръцкия
Коментари Харесай

Сръбският външен министър Ивица Дачич пя на гръцки на вечеря с Никос Кодзиас

Сръбският външен министър провежда нощес вечеря в чест на гръцкия си сътрудник Никос Кодзиас, на която, както има бит, приветства госта си с ария на гръцки език, оповестява белградският в. “Блиц”.

На видеозапис, оповестен на уеб страницата на “Блиц”, се вижда по какъв начин Дачич пее известната гръцка ария Mi mou thimonis matia mou /Не ми се сърди/, а на финала хвърля паница на земята. Според източник, участвал на вечерята, Кодзиас е поискал да чуе и сръбската “Тамо далеко”, която съгласно него била “най-хубавата ария на света”.

Дачич е прочут с музикалните си осъществявания на публични вечери.
През 2013 година по време на договарянията сред Белград и Прищина Дачич, тогава министър председател, се опита да омилостиви с ария посредничката Катрин Аштън и да смекчи позициите й за Сърбия. “Опрости ми, Катрин, можда ни самичък био фин” /Прости ми, Катрин, не бях доста фин/, пял министър председателят, когато се водел спор дали в Косово да има Съюз на сръбските общини.

След церемонията по встъпване в служба на сръбския президент Александър Вучич през юни предходната година той пя пред дипломатите “О, соле мио” на Лучано Павароти, а осъществяването му бе качено във Facebook от посланика на Малтийския медал в Белград Алберто ди Лука.

През октомври същата година Дачич пя на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган на турски език на тържествената вечеря, проведена в негова чест в Белград. На един от клиповете, качени в обществените мрежи, може да се види по какъв начин Дачич стои покрай масата, на която са Ердоган и неговата брачна половинка Емине и сръбският президент със брачната половинка си Тамара, и пее песента “Осман Ага” на турски език.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР