Сръбският президент Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър

...
Сръбският президент Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик.
Александър
Коментари Харесай

Вучич предупреди: Ситуацията на Балканите се усложнява


Сръбският президент Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. съобщи, че обстановката в района е доста сериозна и се усложнява, както и че " изборните игри в района в идващия интервал ще значат спомагателни офанзиви против Сърбия ", съобщи Танюг.

Вучич сподели пред телевизия Хепи, че физически офанзиви против сърби и сръбски деца се случват в Косово, само че също и в Босна и Херцеговина и други места в района, и че " това значи, че би трябвало да намерим излаз от тази обстановка и да бъдем по-умни ".

,,На Бъдни вечер те нападнаха сръбски деца и за мен е забавно, че никой - от ЕУЛЕКС, американците, германците, до службата на Организация на обединените нации в Косово, не сподели, че са били нападнати две сръбски момчета, а жители на Косово'', сподели Вучич.

Вучич съобщи, че сърби са били нападнати в Сараево, а било декларирано, че " таблоидите на Вучич политизират случая " и никой не е посмял да каже, че са били нападнати единствено тъй като са сърби. Той уточни, че това е по този начин, тъй като " желаят Сърбия да е унизена и на колене, тъй като е почнала да се надига ".

Той добави, че " съществува матрица на лъжата и той постоянно е главната цел, тъй като единствено слаба Сърбия ги устройва ". Допълни, че по този начин е и в Черна гора и че черногорският президент Мило Джуканович и неговите съидейници непрестанно го упрекват без причина.

,,Трябва да се опитаме да изградим и да успокоим връзките и да се опитаме да създадем тези връзки малко по-добри в района и с бошняците, и с албанците, уповавам се, че е допустимо, само че не съм огромен оптимист'', съобщи президентът на Сърбия.

Той посочи, че незабавно след завръщането си от икономическия конгрес в Давос ще има среща с медиаторите в разговора сред Белград и Прищина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР