Сръбският президент Александър Вучич заяви днес в Давос, че не

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви днес в Давос, че не
Коментари Харесай

Вучич в Давос: Нужен ни е сигнал от Европейския съюз

Сръбският президент Александър Вучич съобщи през днешния ден в Давос, че не е получил директни отговори от европейските водачи на въпроса дали Сърбия ще бъде позволена да се причисли към Европейския съюз (ЕС) , в случай че въпросът с Косово бъде решен посредством компромис.

Според него в дипломатическия разговор по тематиката за Западните Балкани на фокус са три точки: новата европейска методология, по кое време Северна Македония и Албания ще отворят преговорни глави и популяризирането на концепцията за Западните Балкани в Европейски Съюз на срещата на върха в Загреб през май.



Той добави, че панелът разисква и европейския път на Сърбия.

Вучич добави, че постоянно се приказва дали ще се направи нещо със Северна Македония и Албания, само че постоянно се не помни, че Сърбия е на европейския път от 20 години.

„ Въпросът е къде ни виждат - като членове на Европейски Съюз или не? Добре би било да знаем това “, изясни Вучич и заключи, че " районът се нуждае от сигнал от Европейски Съюз ".

Сръбският президент също съобщи, че чака специфичният делегат на Доналд Тръмп, Ричард Гренел , да посети Белград в идващите дни. Вучич също означи, че е настоял продължаването на разговора и премахването на налозите, наложени от Прищина.-->

" Утре би трябвало да приказваме за влакове, само че какво значи, в случай че нашите артикули не могат да стигнат до Косово с трен? " , попита Вучич.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР