Сръбският президент Александър Вучич защити както връзките с Русия и

...
Сръбският президент Александър Вучич защити както връзките с Русия и
Коментари Харесай

Вучич оправда връзките си с Русия и Китай с политиката на ЕС

Сръбският президент Александър Вучич отбрани както връзките с Русия и Китай, по този начин и засиленото районно съдействие на Западните Балкани, като атакува политиката на Европейския съюз към Северна Македония и Албания.

В изявление за " Файненшъл таймс ", от което изданието разгласява цитати, Вучич декларира, че страните в района са осъзнали - към този момент не могат да разчитат единствено на западните си съседи.

Утре следва сключване на съглашение за свободна търговия с Евразийския съюз (между пет страни, измежду които Русия), а връзките с Китай единствено се задълбочават в последните години.

" Вероятно мненията му ще подсилят страха, че Европейски Съюз може да загуби въздействие на Балканите ", написа " Файненшъл таймс ". Миналата седмица поради френско несъгласие Северна Македония не получи дата за договаряния с Европейски Съюз, а с изключение на Франция още няколко страни отхвърляха такова решение за Албания.

" Да рева и да стартира гладна стачка ли? "

" Не всичко зависи от нас " и дейностите го удостоверяват, изяснява Вучич: " Все говореха: " О, от вас зависи, скоростта на промените ви... " Сега най-малко са доста почтени. Казват: " Най-малкото не е напълно във вас (проблемът) ", изяснява Вучич за английското издание.

" Какво да направя, да рева и да (започна) гладна стачка в " Берлемон ", пита Вучич, като има поради централата на Европейската комисия в Брюксел.

Освен това Балканите би трябвало да подсилят районната си интеграция, счита той дни откакто дружно с водачите на Северна Македония и Албания постави основите на съдействие, известно в медиите като " дребен Шенген " и с капацитет да сътвори общ пазар за 18 млн. души. По думите на президента съседите на Сърбия по-рано " не се интересуваха, тъй като чакаха доста повече от Европейски Съюз. Сега виждат, че би трябвало първо да гледаме към себе си, несъмнено, като останем твърдо на пътя си към Европейски Съюз, само че да не чакаме благотворителна активност от който и да било. "

" Файненшъл таймс " прецизира, че самата Сърбия, почнала договаряния преди половин десетилетие, се счита за по-малко готова за участие от Северна Македония и че съгласно европейски посланик в Белград мястото ѝ е в Европейски Съюз " просто поради географията ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР