Сръбският президент Александър Вучич призова депутатите от Народната скупщина да

...
Сръбският президент Александър Вучич призова депутатите от Народната скупщина да
Коментари Харесай

Президентът на Сърбия номинира Бърнабич за нов мандат като премиер

Сръбският президент Александър Вучич прикани депутатите от Народната скупщина да одобрят Ана Бърнабич за началник на новото държавно управление. Ако бъде утвърдена кандидатурата й, Бърнабич ще бъде министър-председател за трети следващ мандат.

„ В сходство с Конституцията на Сърбия, и откакто изслушах мненията на съдружните сътрудници, взех решение да предлагам Ана Бърнабич като претендент за поста министър-председател “, заяви Вучич по време на телевизионно послание.

Решението е „ било мъчно “, призна президентът, само че съгласно него опитът на Бърнабич е нужен в сегашните сложни условия, изключително в очакване на наближаващите сложни есен и зима.

Вучич добави, че претендентите за министър председатели са общо трима, като останалите двама ще останат високопоставени членове на новия кабинет.

Парламентарните избори в Сърбия се организираха на 3 април. Окончателните им резултати бяха утвърдени при започване на юли. Победител на изборите стана обединението " Заедно можем всичко ", която включва Сръбската прогресивна партия с водач Вучич, която получи поддръжката на 58,5% от гласоподавателите. Това й даде право да сформира държавно управление. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР