Сръбският президент Александър Вучич поиска НАТО да защити сърбите в

...
Сръбският президент Александър Вучич поиска НАТО да защити сърбите в
Коментари Харесай

Вучич иска НАТО да защити сърбите в Косово

Сръбският президент Александър Вучич изиска НАТО да отбрани сърбите в Северно Косово от похищенията на локалните управляващи, чието държание той дефинира като безконтролно.

Държавният глава насочи апела си в централата на алианса в Брюксел на среща с генералния секретар на пакта Йенс Столтенберг.

Вучич посочи като „ доста отговорно “ държанието на омиротворителния контингент КФОР в Косово и напомни, че съгласно резолюция на Организация на обединените нации НАТО носи отговорност за сигурността в някогашната сръбска провинция.

„ Молим ви единствено да осигурите сигурност и сигурност за сърбите, тъй като през последните 6 месеца най-малко шестим сърби бяха убити от албанци, главно от техните сили за сигурност. За благополучие, нито един албанец не беше убит или съществено ранен, което демонстрира кой какво прави “, сподели сръбският държавен глава.

„ Осигуряваме сигурна конюнктура и независимост на придвижване за всички общности. През май нашите военни бяха нападнати, 93-ма от тях бяха ранени, от които трима - съществено. Това е недопустимо. НАТО усили наличието си с към 500 военни в отговор на повишеното напрежение. Ще продължим да се стараем да изпълняваме дилемите независимо и с задоволително сили за тази задача “, сподели от своя страна Столтенберг.

Той още веднъж прикани за разговор сред Белград и Прищина, а също по този начин двете страни да се въздържат от ескалация на дейностите и реториката.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР