Сръбският президент Александър Вучич подчерта по повод предстоящото посещение на

...
Сръбският президент Александър Вучич подчерта по повод предстоящото посещение на
Коментари Харесай

Вучич „Турски поток“ трябва да мине през България, руският газ ни е най-изгоден

Сръбският президент Александър Вучич акцентира във връзка идното посещаване на президента на Русия Владимир Путин в Сърбия, че съдействието с Русия е значимо за бъдещето на страната.
В изявление за Пинк ТВ Вучич заяви, че по време на визитата на Путин ще бъдат подписани 21 съглашения.
Вучич уточни, че не желае двойно по-скъп газ по политически аргументи, защото би се оказал под напън и че неговата работа е да обезпечи на жителите най-евтиния газ.
Затова съгласно него най-добре е „ Турски поток “ да мине през България , с цел да стигне през нея до Сърбия.
" Нямам никакъв идеологически проблем. Дайте ми на ниска цена газ, едвам очаквам, само че още не съм го видял ", добави Вучич.
Той уточни, че що се отнася до втечнения природен газ, за който го притискат да внесе, той е два пъти по-скъп и Запада няма да може да заплати тази политическа цена.
Най-евтиният газ сега е от руснаците и когато руснаците внесат съветския газ в България, ще платим, с цел да стигне и до нас. Затова визитата на Путин е значимо. Нямам никакъв идеологически проблем. За разлика от други, моята работа е Сърбия и жителите й “, сподели сръбският президент.
Той акцентира, че за разлика от тези, които ненавиждат руснаците, сърбите постоянно са казвали, че са русофили, частично тъй като харесват съветската литература, само че работата му не е да приказва за литература. " Работата ми е да повеждам политика и да спазвам дали сърбите имат газ ", добави Вучич.
Вучич сподели, че се наслушал на истории за идването в Сърбия на газ от газопроводите ТАП и ТАНАП, само че че персонално президентът на Азербайджан, самият Алиев му споделил, че няма задоволително азербайджански газ за Сърбия, тъй като отива за Албания и Италия.
" Трябва да изградим тръбопроводи и да забележим от кое място ще получим газ. Наслушал съм се на истории от света, че газ ще пристигна от газопроводите ТАП и ТАНАП. Когато бях с президента на Азербайджан Илхам Алиев и желаех газ посредством ТАНАП, той ми сподели, че няма газ за нас. Когато идват от Запад, непрекъснато споделят, че ще одобряваме газ от ТАП и ТАНАП, единствено да не взимаме съветски газ, нищо че и в тези тръбопроводи няма газ”, изясни той.
Президентът сподели още, че с помощта на растежа на индустрията, потреблението на газ се усилва и че през идващите пет години ще възлиза на 5 милиарда кубически метра газ годишно, само че в този момент е 3.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР