Сръбският премиер Ана Бърнабич ще бъде на еднодневно посещение в

...
Сръбският премиер Ана Бърнабич ще бъде на еднодневно посещение в
Коментари Харесай

Сръбският премиер ще посети Косово

Сръбският министър председател Ана Бърнабич ще бъде на еднодневно посещаване в понеделник, на 5 септември, в Косово, където ще посети Косовска Митровица, Звечан и Лепосавич, съобщи Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя ще бъде придружавана от шефа на Службата за Косово и Метохия Петър Петкович и шефа на Службата за осведомителни технологии и електронно ръководство Михайло Йованович.

Бърнабич ще стартира визитата си в обитаемата най-вече със сърби северна част на страната в понеделник сутринта в Косовска Митровица, където ще посети първия мултимедиен център в северно Косово и Духовната академия.

След това е планувано посещаване в манастира Банска в община Звечан.

В община Лепосавич министър-председателката ще посети следобяд обществено слабото семейство на братята Радосавлевич, които публично се нанасят в нова къща, издигната със средства на държавното управление на Сърбия.

Посещението на премиера Бърнабич в Косово и Метохия беше оповестено в четвъртък, 1 септември, 72 часа преди реализирането му, в сходство със Споразумението за публични визити, припомня Танюг.

Посещението на сръбския министър председател в Косово има за цел да съобщи послания за опазване на мира и стабилността, добавя организацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР