Сръбският мениджър Деян Велкович е един от задържаните в ареста

...
Сръбският мениджър Деян Велкович е един от задържаните в ареста
Коментари Харесай

Сръбски футболен мениджър излиза като централна фигура в скандала в Белгия

Сръбският управител Деян Велкович е един от арестуваните в ареста в Белгия по обвиняване във финансови измами, споразумяване на мачове и измами към прехвърляния, а медиите в страната настояват, че обстановката към него се стяга с всяка минала минута.

В момента прокуратурата на Белгия приготвя няколко обвинявания, за които Велкович може да получи няколко години в пандиза, цитирайки източници от прокуратурата. И до момента в който за Моджи Баят- най-известният сътрудник в Белгия, който е от ирански генезис, нещата може и да се разминат с нещо по-малко като наказване, то за Велкович обстановката е съвсем безнадеждна. Баят е упрекнат и най-вероятно ще бъде "съден единствено за пране на пари ".

Обвиненията за Велкович са основаване на незаконна организация, пране на пари, корупция и тласкане към корупция. Един от директните образци е контакт със съдията Себастиен Делфериер, който е бил потърсен от Велкович. И макар че въпросният арбитър не е бил назначен на мача Беверен- Мехелен (един от подозрителните мачове), то това е образец какво въздействие е имал сърбинът върху съдиите, от които е имал изгода. Засега се ревизира дали въздействието му е било в интерес на състезателен резултат за избрани тимове или за облага от залагания.

Установено е, че Велкович дружно с Моджи Баят са изработили скица за изнасяне на пари от Белгия, които са били техни скрити облаги и с тях са плащали на свои играчи, с цел да бъде избегнато данъчно облагане. Според изданието Voetbal24.be, Велкович има сериозна заслуга за купата на Андерлехт през 2012-а година с някои свои нерегламентирани дейности в продължение на няколко години.

В момента от ден на ден и повече негови покупко-продажби ще бъдат разследвани, включително и на Иван Обрадович, който беше продаден от Мехелен на Андерлехт, а по-късно стана и национал на Сърбия. Очакванията са да бъде порверена трансферната сума, платена от Андерлехт.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР