Сръбският журналисти Бошко Савкович е задържан заради съмнение, че на

...
Сръбският журналисти Бошко Савкович е задържан заради съмнение, че на
Коментари Харесай

Арестуваха сръбски журнаслист заради обесена кукла с лика на Вучич

Сръбският публицисти Бошко Савкович е арестуван поради подозрение, че на митинга „ Сърбия против насилието “ в събота в Белград е носил „ обесена кукла с лика на президента на Сърбия Александър Вучич “. Това удостовери пред районната телевизия Ен1 юристът на арестувания.
Прочетете още
„ Заподозрян е, че на митинга в Белград в събота пред Народната скупщина на Република Сърбия е носил кукла, която припомня на президента на Републиката, с афиш. На обвинения е несъмнено задържане до 48 часа “, написа в известие на сръбското вътрешно министерство.

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич показа в Twitter фотография от петия митинг против насилието в Белград. На нея се вижда афиш, на който виси обесена кукла с лика на сръбския президент.

„ Как да разбираем това на децата? Моят наследник е на 4 години и не знам по какъв начин бих му обяснила. Вучич е другар, татко, син… човек, който дава всичко Сърбия да бъде по-силна “, акцентира Бърнабич. И допълни, че „ обесването “ е несъответстващо обръщение на митинг против насилието.

Дъщерята на арестувания Емилия разяснява, че татко ѝ в действителност е носил този афиш, само че не и куклата на президента.

„ Плакатът към момента е при нас, гледаме го. Инспекторите, които пристигнаха, също го видяха. Но нямаме връзка с куклата “, изясни тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР