Сръбският голмайстор на Айнтрахт (Франкфурт) Лука Йович е на челно

...
Сръбският голмайстор на Айнтрахт (Франкфурт) Лука Йович е на челно
Коментари Харесай

Реал решава проблемите си в атака със сръбски голмайстор

Сръбският голмайстор на Айнтрахт (Франкфурт) Лука Йович е на челно място в листата с трансферни цели на Реал Мадрид, написа AS. Столичното издание оповестява, че “белите” виждат Йович като евентуално решение в дълготраен проект на неналичието на задоволително офанзивни варианти на “Сантиаго Бернабеу”, както и като вероятен заместител на Карим Бензема. 21-годишният нападател прави най-силния сезон в кариерата си до момента и в общо 25 мача за “орлите” във всички шампионати е осъществил 18 гола и е направил 4 асистенции, отбелязвайки на всеки 85 минути.

Real Madrid have set their eyes on Eintracht’s attacker, Luka Jovic (21). Real Madrid are looking for a forward sho can compliment Benzema. [as] pic.twitter.com/MEt5ic8z2o
— SB (@Realmadridplace) January 29, 2019
По-рано през акцията някогашният футболист на Цървена звезда и Аполон (Лимасол), който е със статут на преотстъпен от Бенфика във Франкфурт, вкара пет гола в един мач за Айнтрахт при успеха със 7:1 против Фортуна (Дюселдорф). Така той се трансформира в най-младият състезател с пет попадения в дуел от Бундеслигата.

Updated Luka Jovic Goals 2018/19

Stay tuned for version 14.0 next week pic.twitter.com/HBYKucMjto
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) January 26, 2019
Сегашният тим на Йович разполага с алтернатива да го закупи за сума сред 6 и 12 милиона евро, като евентуално ще се възползва от тази опция напълно скоро. Според Tranfsermarkt сегашната пазарна цена на сръбското острие е 40 милиона евро.

Досега през сезон 2018/2019 сърбинът бе спряган за трансфер в Барселона, както и в Байерн (Мюнхен), където треньор е Нико Ковач. Именно Ковач притегли Йович във Франкфурт преди близо две години.

В момента Лука е водач в голмайсторското нареждане на Бундеслигата с 13 гола в 17 турнирни мача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР