Сръбски мафиот, издирван от Интерпол с червена бюлетина, е бил

...
Сръбски мафиот, издирван от Интерпол с червена бюлетина, е бил
Коментари Харесай

Задържаха наркобоса Борис в Истанбул

Сръбски мафиот, търсен от Интерпол с алена бюлетина, е бил арестуван в Истанбул, заяви " Хюриет дейли нюз ".

Наркобосът Желко Боянич с кодово име " Борис " е хванат в община Саръйер по съмнение в убийството на различен сръбски жител.

Serbian gang leader captured in Istanbul

The drug lord code-named Boris was caught in Sarıyer district on suspicion of murdering a Serbian national, Rosto Mijonovik.

(Hurriyet Daily News)
— International Crisis Room 360 (@ICR360)
Службата за битка с проведената престъпност в Истанбул е почнала работа по съмнение, че тялото може да е било заровено в градината на къщата му. По време на работата, която е траяла през целия ден, не са открити никакви следи от жертвата. Въпреки това напъните за търсене ще продължат и през днешния ден.

Установено е, че наркобаронът е влезнал в страната с подправен паспорт.

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, çete grupları İstanbul'da cirit atıyor demişti. Yine haklı çıktı. Kırmızı bültenle aranan ve adı uyuşturucu kaçakcılığıyla anılan Sırp çete lideri Zeljko Bojanic Sarıyer'de yakalandı. İspat için daha ne gerekli? İstifa et Soylu.
— Tuncay ÖZKAN (@ATuncayOzkan)
Боянич, който попада в листата на Европол с 45-те най-издирвани нарушители в Европа, е взел участие в интервенция за контрабанда на опиати дружно с австрийски жител с букви КТ сред септември 2014 година и юни 2015 година в Словения, Бразилия и Австрия. Според Европол членовете на бандата са се срещнали в Загреб на 7 септември 2014 година и са се договорили да купят яхта, която да им разреши да внасят кокаин в Европа.

Друг наркобос, Йован Вукотич, беше погубен при въоръжено нахлуване в Истанбул на 8 септември.

Uyuşturucu baronu Sırp mafyasından Zeljko Bojanic 2014'ten beri Sarıyer'de bir villada yaşıyormuş. Polis bahçesini kazıyor. Fatih Altaylı'nın iddiasına göre 3 kadın cesedi çıkarılmış.
— Yeniçağ (@Gazete_Yenicag)
През 2018 година той беше задържан в Турция и екстрадиран в Сърбия, където съдът го осъди на 15 месеца затвор за потребление на подправен македонски паспорт. През февруари 2020 година е екстрадиран в Черна гора, където е упрекнат в опит за ликвидиране на членове на друга незаконна група. През юли обаче висшият съд в Подгорица смъква обвиняванията и той е освободен.

Местните медии настояват, че Вукотич е влезнал в Турция с подправена идентичност.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР