Сръбски мафиот, издирван от Интерпол с червена бюлетина, е бил

...
Сръбски мафиот, издирван от Интерпол с червена бюлетина, е бил
Коментари Харесай

В Истанбул арестуваха мафиот, издирван с червена бюлетина

Сръбски мафиот, търсен от Интерпол с алена бюлетина, е бил арестуван в Истанбул, заяви " Хюриет дейли нюз ".

Наркобосът Желко Боянич с кодово име " Борис " е хванат в община Саръйер по съмнение в убийството на различен сръбски жител. Службата за битка с проведената престъпност в Истанбул е почнала работа по съмнение, че тялото може да е било заровено в градината на къщата му. По време на работата, която е траяла през целия ден, не са открити никакви следи от жертвата. Въпреки това напъните за търсене ще продължат и през днешния ден.

Установено е, че наркобаронът е влезнал в страната с подправен паспорт. Боянич, който попада в листата на Европол с 45-те най-издирвани нарушители в Европа, е взел участие в интервенция за контрабанда на опиати дружно с австрийски жител с букви КТ сред септември 2014 година и юни 2015 година в Словения, Бразилия и Австрия. Според Европол членовете на бандата са се срещнали в Загреб на 7 септември 2014 година и са се договорили да купят яхта, която да им разреши да внасят кокаин в Европа.

Друг наркобос, Йован Вукотич, беше погубен при въоръжено нахлуване в Истанбул на 8 септември. През 2018 година той беше задържан в Турция и екстрадиран в Сърбия, където съдът го осъди на 15 месеца затвор за потребление на подправен македонски паспорт. През февруари 2020 година е екстрадиран в Черна гора, където е упрекнат в опит за ликвидиране на членове на друга незаконна група. През юли обаче висшият съд в Подгорица смъква обвиняванията и той е освободен. Местните медии настояват, че Вукотич е влезнал в Турция с подправена идентичност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР