Сръбската мегазвезда Новак Джокович се класира за третия кръг на

...
Сръбската мегазвезда Новак Джокович се класира за третия кръг на
Коментари Харесай

Джокович загуби сет, но продължава в Мелбърн

Сръбската мегазвезда Новак Джокович се класира за третия кръг на Откритото състезание на Австралия, измъквайки успеха над Алексей Попирин с 6:3, 4:6, 7:6(4), 6:3.

Водачът в международната класация се е устремил към нов персонален връх - 25-а купа в Големия шлем, откакто през днешния ден мина през един сериозен миг, само че съумя с шанс и опит да излезе от обстановката и в последна сметка да отиде напред след 3 часа и 12 минути игра.

Попирин изненадващо изравни сетовете, откакто направи решителен пробив във втория сет при 3:1. Докрая двамата също си взеха по едно подаване, само че локалният любим резервира задатъка си.

Ключовият миг в мача беше в третия сет, когато Попирин пропиля четири сет-бола. След това в четвъртия сет Попирин оказа упорита опозиция, подкрепян от публиката, само че макар че изглеждаше без сила във значимите моменти, когато Джокович съумя да напредне в геймовете и да вземе частта със 6:3.

Борейки се и с травма на китката от преди шампионата, Джокович реши да заложи на най-хубавото от себе си в верните моменти. Издебна съмнение, сподели здрави нерви, откакто беше забъркан в напрегната замяна на реплики с незнаен човек от публиката в този четвърти сет.

Но това наподобява разпали 36-годишния състезател, той пречупи Попирин в шестия гейм и поведе с 4:2. При подобен резултат и в края на мача, както сподели Ник Кирьос в разбора си за Евроспорт, единствено аурата му е задоволителна, с цел да вземе успеха.

Джокович към този момент има баланс от 17-1 победи против тенисисти от Австралия на Големия шлем, а в идващия стадий ще срещне 30-ия подложен Томас Мартин Ечевери (Аржентина). Но сръбският ас би трябвало да се оправя и с умората, тъй като към този момент в два мача е играл над 7 часа. Ечевери в профил френския деец Гаел Монфис с 6:4, 6:4, 6:4.

Руснакът Андрей Рубльов нямаше въодушевление за нов петсетов трилър и мина бързо-бързо през Кристофър Юбенкс, с цел да го победи с 6:4, 6:4, 6:4 и да влезе в третия kръг. След като оцеля в петсетов мач против бразилеца Тиаго Сейбот Вилд, в този момент руснакът може и да е очаквал сходен сюжет против четвъртфиналиста от Уимбълдън, апетитен за една от изгряващите звезди на АТР.

Но през днешния ден Юбенкс нямаше кой знае какви причини и Рубльов отива напред, където го чака 29-ия в подреждането - Себастиан Корда от Съединени американски щати. Корда победи със същия резултат 6:4, 6:4, 6:4 Кантен Алис (Франция).

Фабиан Марожан от Унгария, който през 2023-а година отстрани Карлос Алкарас на шампионата от сериите Мастърс 1000 в Мадрид, отнесе Франсиско Черундоло (Аржентина) със 7:6 (5), 6:4, 6:2 и ще играе с 12-ия в схемата Тайлър Фриц. Чехът Томаш Махач, който е номер 75 в ранглистата на АТР, сподели изненадващо солидна и качествена игра и не разреши на 17-ия в схемата Франсис Тиафо да мечтае за класиране, побеждавайки го 6:4, 6:4, 7:6(5).

Cтефанос Циципас, номер 7 при мъжете, изхвърли още един австралиец - Джордан Томпсън, откакто го победи в четири сета и два тайбрека. Циципас, който ще срещне по-нататък Люка ван Аш (Франция), се оправи с 4:6, 7:6 (8:6), 6:2, 7:6 (7:4). Миналогодишният финалист се труди 3 часа и 36 минути и против горещата аудитория в поддръжка на Томпсън, само че откакто измъкна втория сет с тайбрека, до края на мача контролираше събитията на корта.
 Хърватин мъчи Джокович 4 часа на старта в Мелбърн
Хърватин мъчи Джокович 4 часа на старта в Мелбърн

Дино Призмич не се даде елементарно на шампиона
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР