SR-71 Blackbird на американската военна компания Lockheed Martin е един

...
SR-71 Blackbird на американската военна компания Lockheed Martin е един
Коментари Харесай

Lockheed разработва наследник на хиперзвуковия шпионски самолет SR-71 Blackbird

SR-71 Blackbird на американската военна компания Lockheed Martin е един от най-разпознаваемите планове за самолети в историята . Малко други разработки са завладявали вниманието и въображението на международната общност по метода, по който SR-71 правеше това преди да бъде декласифициран през 1990 година, след съвсем 30 години работа. С пенсионирането на Blackbird обаче потребността на Съединени американски щати от свръхзвуково наблюдаване на висока надморска височина не понижа.

Поради тази причина екипът на разширената стратегия за развиване Skunk Works на Lockheed Martin се е заел с създаването на SR-72, наименуван " Son of Blackbird ", най-малко от 2007 година. Този шпионски аероплан от последващо потомство се чака да превъзхожда предшественика си съвсем във всички посоки. Ако слуховете, че SR-72 ще разчита на новаторски свръхзвуков мотор се потвърдят, то наследникът на Blackbird ще бъде в положение да покрие 4000 благи за час , като по този метод ще има опция да се промуши през вражеската въздушна защита, преди някой даже да си намерения, че е там.

Прочетете още: Департаментът по защитата на Съединени американски щати желае да сади растения с биоразградими патрони

Но проектирането и построяването на безпилотен аероплан, кадърен да премине звуковата преграда шест пъти, са две безусловно разнообразни неща. Поради тази причина, все още не се чака SR-72 да влезе даже в прототипна фаза преди 2030 година, макар че Джак О " Банион, вицепрезидент на Lockheed Martin, не изключва изцяло тази опция.

Въпреки че военновъздушните сили на Съединени американски щати се занимават с тази технология от 60-те години на предишния век, хиперзвуковите самолети и основаването на моторите, които ги задвижват, остават извънредно скъпо начинание, обвързвано с доста опасности.

Когато става въпрос за свръхзвукова системa, която ще носи забележителен потребен товар, има редица механически провокации. Всъщност това е интеграция на три разнообразни области - аеротермодинамика, структури и задвижване. Това усложнява и основаването на хиперзвуков автомобил ", изяснява доктор Боби Браун, декан на факултета по инженерство и приложна просвета в университета в Колорадо. По думите му хиперзвуковите транспортни средства би трябвало да имат характерни аеродинамични характерности, което е по-трудно, в сравнение с звучи, когато повърхността се нагрява до хиляди градуса по Фаренхайт поради въздушното търкане.

Браун също по този начин показва, че задвижването е също толкоз съществено предизвикателство, като отбелязва, че самолетите, предопределени да развиват скорост под звуковата преграда (напр. Boeing 737), имат доста разнообразни потребности от свръхзвуковите изтребители и хиперзвуковите шпионски самолети.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР