Спряганият за наследник на германския канцлер Ангела Маркел, Армин Лашет,

...
Спряганият за наследник на германския канцлер Ангела Маркел, Армин Лашет,
Коментари Харесай

Наследникът на Меркел се извини, че плагиатствал в книга

Спряганият за правоприемник на немския канцлер Ангела Маркел, Армин Лашет, се извини за осъществяването на плагиатство в своя книга от 2009 година.

Номинираният за канцлер от Християндемократическия съюз призна, че не е цитирал източник в собствен труд за имиграцията. „ Очевидно има неточности, за които нося отговорност… Бих желал да се извиня “, съобщи Лашет, представен от „ Евронюз “.

Оп думите му книгата ще бъде в допълнение прегледана, с цел да се дефинира дали са позволени и други неточности. Обвинения бяха отправени за първи път в Twitter предходната седмица от Карстен Вайтценегер, специалист по помощ за развиване, който съобщи, че е представен, без обаче да бъде споменат.

Твърденията за плагиатство и университетски нарушавания се одобряват доста съществено в Германия и през последните години принудиха няколко висши политици да подадат оставка.

По-рано този месец Аналена Баербок от Зелената партия също призна за неточност при потребление на материал в нова книга, без да отбелязва първоизточника.

На фона на приближаващите избори изследванията дават преднина на Лашет, само че рейтингът му за персонално утвърждение падат през последните седмици.

Германците се насочат към урните на 26 септември, с цел да изберат новия си парламент.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР