Сприскърбие съобщаваме, че днес на 87-годишна възраст ни напусна проф.

...
Сприскърбие съобщаваме, че днес на 87-годишна възраст ни напусна проф.
Коментари Харесай

Почина социологът проф. Петър-Емил Митев

Сприскърбие оповестяваме, че през днешния ден на 87-годишна възраст ни напусна проф. Петър-Емил Митев - съосновател и дълготраен началник на Института по социология " Иван Хаджийски ". Това оповестяват от института на своята Фейсбук страница.



Проф. Митев бе академик от международна големина, държавник, визионер и подстрекател на младите откриватели! Дълбок реверанс пред светлата му памет, написа още в поста.

Професор Петър-Емил Митев е един от създателите на института. Дългогодишен шеф на Научноизследователския институт за младежта. В продължение на доста години е ръководител на Българската социологическа асоциация. 

Син е на биохимика проф. Иван Митев. Завършва философия в Софийския университет. От 1972 до 1988 година оглавява Научноизследователския институт за младежта при Централен комитет на ДКМС, считан за едно от дисидентските гнезда по време на социализма. До 1999 година ръководител на Българската социологическа асоциация.

Професор в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ в София от 1988 година Депутат във Великото национално заседание. Кандидат за Национален омбудсман на България, препоръчан от Национална движение „Симеон Втори" и подсилен от Движение за права и свободи при първите избори за омбудсман през 2004 година, когато е определен Гиньо Ганев.

Председател е на Управителния съвет на Института за обществени полезности и структури „ Иван Хаджийски “, се показва в биографията на проф. Митев на уеб страницата на института " Иван Хаджийски ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР