Справка в Портала за електронни услуги на Патентното ведомство показва,

...
Справка в Портала за електронни услуги на Патентното ведомство показва,
Коментари Харесай

Ето заявките за регистрация на новите марки “ЦСКА”, подадена е опозиция

Справка в Портала за електронни услуги на Патентното ведомство демонстрира, че наред с марките, притежавани от ПФК ЦСКА АД и предмет на продажбата, има декларирани и регистрирани търговски марки ЦСКА, които са сходни или идентични с продаваните марки и за идентични артикули и услуги, измежду който:

- поръчка за регистрация за марка от Централен Спортен Клуб на Армията 1948 ЕАД, против която е подадена съпротива от страна на синдика на ПФК ЦСКА АД

- две поръчки за регистрация на марки от Даниел Валентинов Попгеоргиев - двете марки са оповестени за съпротива и несъгласие, като срокът за съпротива изтича на 30.09.2017 година

- три поръчки за регистрация на марки от ПФК ЦСКА-София ЕАД, сдружение, чиито клуб понастоящем се състезава в Първа професионална футболна лига. Прави усещане, че представителят по индустриална благосъстоятелност по поръчките на Данаил Попгеоргиев и ПФК ЦСКА-София ЕАД е еднакъв.

Допускането на регистрация на марки, сходни или идентични с по-ранни марки за идентични артикули и услуги, би довело до съществено накърняване на правата на притежателя на по-ранната марка и респ. - замъглява отличителната дарба на по-рано записаните марки, респ. тяхната стойност, а в съответния случай - и до съществено накърняване на ползите на кредиторите на ПФК ЦСКА АД - в неплатежоспособност.

Предвид горното, подаването на съпротива против поръчките за регистрация на марки от Даниел Попгеоргиев е от значително значение за отбрана правата на притежателя на продаваните марки.

Тук значимият въпрос, който Sportal.bg задава, е има ли желание някой да откупи активите и емблемата на достоверния ЦСКА и в случай че е по този начин за какво се подават поръчки за регистрация на нови марки? Припомняме, че компания “Ред Енимълс” завоюва правото да откупи активите на ПФК ЦСКА АД против сумата от 8 милиона лв..


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР