Справка на Министерството на туризма относно водния травматизъм по морските

...
Справка на Министерството на туризма относно водния травматизъм по морските
Коментари Харесай

26 удавници през 2022, вземат мерки

Справка на Министерството на туризма по отношение на водния травматизъм по морските плажове за миналия сезон 2022 година сочи, че записаните в интервала юни-септември случаи на удавяния по българското Черноморие са били общо 26.

В региона на област Бургас са регистрирани 20 случая на удавяне, от които 19 са на лица от мъжки пол и 1 – на разположение от женски пол.

В региона на област Варна са регистрирани 5 случая на удавяне, от които 3 са на лица от мъжки пол и 2 – нанепълнолетни лица под 18 годишна възраст.

В региона на област Добрич е регистриран 1 случай на удавяне, а жертвата е жена.

След дейния летен сезон 2022, през месец октомври е регистриран 1 случай на удавена жена в област Варна.

С цел понижаване на случаите с удавяния по Българското Черноморие, след миналото лято Министерството на туризма предприе следните дейности:

Беше понижен броят на неохраняемите морски плажове посредством предприемането на дейности по осъществяване на тръжни процедури за отдаването им чартърен.

Към днешна дата общо за 23 черноморски плажа следва да бъдат извършени процедури за отдаването им наем.

За първи път този развой ще се реализира при цялостна бистрота – с видеонаблюдение и благодарение на представители от КПКОНПИ, ДАНС и Министерство на вътрешните работи.

Подготвя се и напълно нова и осъвременена Наредба за водноспасителната активност и обезопасяване на водните площи, взаимно с Министерството на здравеопазването.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР