Справедливостта възтържествува. Така коментира присъдата на Десислава Иванчева строителният предприемач

...
Справедливостта възтържествува. Така коментира присъдата на Десислава Иванчева строителният предприемач
Коментари Харесай

Брутална атака! Думи на рекетираният Ваклин срещу Иванчева

Справедливостта спечелва. Така разяснява присъдата на Десислава Иванчева строителният бизнесмен Александър Ваклин, с чиито белязани пари беше задържана някогашната кметица на " Младост ". Човекът, който свидетелства против Иванчева и подаде сигнала, разкри, че тя е желала рушвет от общо 4 компании.

На него му поискала 20 евро на квадратен метър върху планувания градеж, " с цел да не пречи ", което било общо 250 хиляди евро - съгласно думите на Ваклин в изявление за bTV.
-->
Припомняме, че преди дни осъдиха дефинитивно някогашната кметица на „ Младост “ за корупция. Тя е наказана на 6 години затвор за изнудването на строителния бизнесмен и приемането на рушвет от 75 000 евро. На по пет и четири години дейно са наказани сътрудниците ѝ Биляна Петрова и Петко Дюлгеров.

" Аз чаках правдивост и за 4 година каузи тя спечелва. Искам единствено да загатна – три самостоятелни правосъдни състава на 3 инстанции произнасят, че е отговорна. Първият състав се обосновава на 264 страници, вторият – на 270 страници, третият на Върховен касационен съд – на 32 безапелационни страници ", разяснява той присъдата на Иванчева.

" Справедливостта е добродетел, с която малко на брой са удостоени. Тези малко на брой в нашето общество са висшите съдии и би трябвало да им се доверим и да ги почитаме ", добави Ваклин.

" Всички приказваме за корупция, за държавен рекет. Защото това, което стана против мен, е рекет на държавно лице, облечено във власт. Журналисти и политици изясняват, че са наясно с корупционните практики.

Но за какво те не застанат със своите причини в съда и да дадат показания. С мен се случи това, което се случваше с доста предприемачи и жители от регион „ Младост “ при същата кметица. Към делото има приложено едно малко листче, разписвано сред наказаните Иванчева, Дюлгеров и Петрова, на което листче има 4 компании със съответните суми. Аз съм единствено 1 от 4 компании. Това, че другите не са излезли с името си, е проблем на обществото ", сподели Ваклин.

Добави, че познава някои от тези лица. " Питах ги за какво не са (подали сигнал). Не смеят. Казват – цялата страна ще се обърне против нас. Страх ги е. Цялата медийна конюнктура към мен бе украсена с черни краски и не е приятна, само че нали всички би трябвало да създадем нещо, с цел да живеем в по-добра среда? ".

По думите му - подкупът му бил пожелан от " незаконната група, която влезе в пандиза, с цел да си свърши тя (Иванчева) работата ". " Забравил съм точните детайлности. Спомням си в този момент първото позвъняване на груата – гласеше, че " можем да решим казуса ". Видяхме се с един от тримата на кафе и аз бях шокиран, тогава взех решение да взема ограничения, когато ми се сподели 20 евро на квадратен метър върху плана, с цел да не пречи. Това беше потрес за мен. Това са общо 250 хиляди евро. Когато пуснах сигнала, се спазарих на 190 хиляди. Доста неуместно звучи, само че е реалност. Стана със същия медиатор ", добави Ваклин.

" С Иванчева се видяхме в една нелепа среща, тя направи всичко належащо, с цел да показва превъзходство. Живееше с концепцията, че е над закона. Ако за хората е необичайно – това също е в правосъдното решение, откакто те получиха 70 хиляди евро първа вноска, тя подвига телефона, обажда се и споделя на секретарката си да пусне преписката. Можеше да го направи 6 месеца по-късно ", сподели още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР