Справедливи искания и справедлива кауза са на път да се

...
Справедливи искания и справедлива кауза са на път да се
Коментари Харесай

Проф. д-р Иво Петров: Исканията на сестрите могат да се изродят в конфликт

„ Справедливи претенции и обективна идея са на път да се изродят в един фиктивен спор, който не е в услуга на никого ”. Така проф. доктор Иво Петров разяснява напрежението сред протестиращите медицински сестри и лекарите.
„ Една не дребна част от сътрудниците преди да станат лекари са били медицински сестри, в това число и аз. Ние не сме от двете страни на бариерата, това е изкуствено създадено”, съобщи проф. Петров пред Нова телевизия.

Според него „ демонизирането на неприятните лекари, които взимат доста пари, е абсурд”.

„ Ако се върви по посока на борба сред другите участници в здравеопазния развой, няма да ни е мъчно да организираме една група във Фейсбук и да имаме палатков лагер на младите лекари, което би било много отрицателен миг. Младите лекари сега взимат много ниски заплати. А ние им изискуем нашето бъдеще. Бъдещето на опазването на здравето се крепи на младите лекари”, разяснява проф. доктор Петров.

„ Някои споделят, че не е добре да се наливат средства в една система, в която има течове “, изясни още той. „ В последните 1-2 години обаче има отрезвяване. Медицински одит прави проверки”.

„ Не би трябвало да се демонизира цялата система и да се споделя – лекарите крадат”, съобщи той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР