Spotify успя да сключи важна сделка с Warner Music Group,

...
Spotify успя да сключи важна сделка с Warner Music Group,
Коментари Харесай

Spotify сключи важна сделка преди излизането на борсата

Spotify съумя да подписа значима договорка с Warner Music Group, която отваря пътя на компанията към излизането на борсата, написа BBC. Warner бе последният от три най-големи музикални лейбъла, който трябваше да даде единодушието си по обновените условия и да направи каталога си наличен за 140-милиона консуматори на стрийминг платформата.

Все отново, Spotify трябваше да се съгласи на някои ограничавания в договорите, с цел да реализира единодушието на лейбълите. Музикантите от дълго време се оплакват от дребното доходи от стрийминг услугите, съпоставяне със свалянията и физическите продажби.

Така, съгласно договорите, лейбълите съумяха да реализират уговорка, в границите на която ще имат опцията да " крият " част от песните си от потребителите, които не заплащат за услугата.

Но споразуменията със Sony, Universal и Warner към този момент са подписани и се чака скоро Spotify да излезе на борсата в Ню Йорк още тази година.

Последните доклади сочат, че Spotify има 60 милиона консуматори, които заплащат месечна такса за услугата. За съпоставяне, Apple Music има 27 милиона.

Очакванията са, че компанията няма да предложи в началото предложение на акции, а просто ще бъде листната на борсата в Ню Йорк. Това ще усили цената на скъпите бумаги на съществуващите вложители.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР