Spotify ще добави подкаст по темите за Covid-19, след като

...
Spotify ще добави подкаст по темите за Covid-19, след като
Коментари Харесай

Под натиск Spotify пуска подкаст за Covid-19

Spotify ще добави подкаст по тематиките за Covid-19, откакто артистът Нийл Янг яростно  се опълчи против разпространяването на погрешна информация в стрийминг платформата. 

„ Работим върху това да прибавим наличие със препоръки във всеки подкаст епизод, който съдържа полемики за Covid-19 ", сподели съоснователят на Spotify Даниел Ек в уеб страницата на мрежата.

Така слушателите ще могат да влязат в портал за Covid-19, който ще ги заведе до огромна база данни, настояща информация, споделяна от учени, лекари, университетски проучвания, обществена информация от целия свят, както и линкове към одобрени източници.

Миналата седмица Нийл Янг настоя Spotify да отстрани подвеждащата информация за Covid-19 от платформата, или да смъкна напълно музиката му от стрийминга.  

„ Правя това, тъй като Spotify популяризира подправена информация за имунизациите и по този начин евентуално може да аргументи гибелта на доста хора “, написа Янг в писмо, което по-късно беше изтрито.

" Зловредната информация "  се появи в програмата на известния подкастър Джо Рогън – прочут песимист към имунизациите. Роган е известен и с спорните си изказвания, че държавното управление желае да направи имунизациите наложителни, с цел да има контрола над вируса.

Музикантите Нийл Янг и Джони Мичъл заплашиха, че ще смъкват музиката си от Spotify в символ на митинг против разпространяването на фалшива информация. Към натиска над Spotify се причислиха и 270 учени и професори по медицина с гледище да спре разпространяването на подправена информация.  

В неделя вечер в 10-минутно видео включване Роган се извини на Spotify за случилото се, само че отбрани визията си, че би трябвало да се дава публичност и на различните гледни точки, за които той ще продължи да кани разнообразни посетители.

„ Ако съм ви разгневил, скърбя. Ще направя всичко по силите си да намеря салдото с мнението на други хора с разнообразни гледни точки, с цел да намерим, може би по-добрата вероятност “, написа Роган. В момента Spotify работи върху правенето на правила за своите създатели, които да разгласяват наличие.

„ За мен е значимо да не сме в ролята на цензура на наличието, само че е значимо да имаме правила за това какво се споделя и за последствията за нарушителите на реда “, написа Ек в уеб страницата на Spotify
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР