Способността на България да се справи с контрабандата е много

...
Способността на България да се справи с контрабандата е много
Коментари Харесай

Радан Кънев: Способността на България да се справи с контрабандата е много слаба

„ Способността на България да се оправи с контрабандата е доста слаба. Влизането на страната ни в Шенгенското пространство и по суша ще помогне да се оправи с контрабандата по границите, тъй като ще се постанова по-строг надзор и от европейските институции. “ Това сподели евродепутатът Радан Кънев.

„ Създаването на Шенгенска външна европейска граница е доста значимо за България да се оправи с тези престъпни мрежи, тъй като те ще се сблъскат с институции, доста по-силни от българските държавни институции, за жалост, тъй като прекосяването на артикули незаконно през ГПП „ Капитан Андреево “ към този момент ще визира директно всяко едно от 27 европейски държавни управления. Пълноценната ни интеграция в Европа е извънредно значима, в това число и от позиция за справяне с нашата лична проведена престъпност “.

Според него, това се отнася и за влизането ни в еврозоната.

„ Защото влизайки в Банковия съюз ние към този момент се употребяваме с един контрол над евентуални банкови измами вид КТБ. Това обаче не се отнася за застрахователните действия и пенсионните фондове. Те към момента не се намират под пълностоен европейки надзор “, добави Кънев.

Способността на България да се оправи с контрабандата е доста слаба

По думите му, измежду целите на идващия европейски парламент ще са разширение пълномощията, бюджета и щата на Европейската прокуратура, развиването на обща европейска политика по сигурност и защита, създаване на обща европейска здравна и фармацевтична политика и доста по-силна и по-интензивна европейска индустриална политика.

Кънев сподели още, че от ДСБ водят договаряния с съдружните си сътрудници за присъединяване в идните избори, само че ще разчитат и на мажоритарния избор в възможните общи листи с претенденти.

Изночник: БНР

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР