Спортно-техническото ръководството на Левски взе отношение спрямо последните съдийски драми

...
Спортно-техническото ръководството на Левски взе отношение спрямо последните съдийски драми
Коментари Харесай

Ръководството на Левски призова за незабавни оставки в българското съдийство

Спортно-техническото управлението на Левски взе отношение по отношение на последните съдийски драми в родния ни футболен хайлайф.

" Сините " изпратиха публично писмо до шефа на арбитрите - Петър Петров, в което показват остро недоволството си от обстоятелството, че " борбата за купата на българския шампионат очевидно се е изместила от футболния терен в ръцете на съдийската комисия на БФС ".

От " Герена " недоумяват и по какъв начин рефер като Георги Кабаков управлява мач на ЦСКА, откакто бе осъден точно поради неточности на мач сред " алените " и Лудогорец за Купата на България.

В края на тяхното писмо, левскарите пожелаха незабавната оставка на Петър Петров и цялата съдйска комисия.

 Забиват Роман Прохазка на аварийна пейка
Забиват Роман Прохазка на аварийна пейка

Делио Роси неудовлетворен от формата на словака

Ето какво написа в писмото до футболния съюз, публикуваме го без редакторска интервенция:

До:

Петър Петров

Председател на съдийската комисия

БФС

Копие до:

Борислав Михайлов

Президент

БФС

6 март 2018 година

Уважаеми господин Петров,

Обръщам се към Вас от името на ПФК " Левски ", с цел да изразя оскърбление и отчаяние от съдийството в миналия кръг на ППЛ. По-конкретно да изкажа възмущението си, че борбата за купата на българския шампионат очевидно се е изместила от футболния терен в ръцете на съдийската комисия на БФС.

Отсъдена несъществуваща дузпа в последните секунди подарява успеха на Лудогорец. Гол с ръка, икономисан червен картон и дузпа бележат триумфа на цска-софия. Коренно разнообразни решения в идентични обстановки, само че съгласно тимовете, които играят.

Това ли са новините, от които българският футбол се нуждае? Това ли са дейностите, с които се надяваме да притеглим хиляди по нашите игрища? Може ли арбитър Георги Кабаков откакто беше осъден на четвъртфинала за Купата на България сред Лудугорец и цска-софия, в първия си мач след наказване още веднъж да е арбитър в мач на цска-софия? Спомняте ли си, че съдията Георги Йорданов беше изваден от съдийството за вярно съдийско решение в идентична обстановка в мача Левски - Литекс през декември 2015 година?

 Съвършеното закононарушение
Съвършеното закононарушение

Първенството ни е като джунгла, най-силният убива и изяжда останалите

Имат ли потребност младите български футболисти да виждат в редиците на тимовете, претендиращи за купата, футболисти, които показват безочливо държание и религия в това, че победа им е обезпечена? Как можем да позволим да оставим неусетно поругаването на футболните правила и надменно отношение към противниковите състезатели? Можем ли да похвалим тези, които бият и по-късно се крият, окрилени от обхваналото ги чувство за безотговорност?

Не виждаме ли, че всеки подминат случай на проявено безпардонно принуждение на терена води след себе си други по-шокиращи прояви? За страдание, ние също установяваме, че съдийските дейности на терените произтичат от съдийски назначения, които будят подозрение и съмнение. Моралът в съдийството е в сериозен крах.

 Трябваше ли да бъде изпъден Божидар Чорбаджийски?
Трябваше ли да бъде изпъден Божидар Чорбаджийски?

Спорна обстановка беляза мача Дунав - ЦСКА

Избягването на налагане на съществени санкции подхранва плевелите, които задушават нашия футбол. Време е БФС да даде образец и да застане на страната на справедливия футбол, да обезпечи феърплей и да покаже, че футболните разногласия се вземат решение само на терена. Не на паркинги, на срещи на четири очи или в тъмни канцеларии. Защото бездействието в тази тенденция лепва мръсно леке върху българския футбол и поражда отвращение към играта, която всички обичат.

 Шефът на съдиите: Дузпа за Лудогорец имаше, само че Волен Чинков ще бъде изваден от нарядите
Шефът на съдиите: Дузпа за Лудогорец имаше, само че Волен Чинков ще бъде изваден от нарядите

" Гледах деликатно обстановката ", съобщи Петър Петров

От името на нашия клуб настоятелно пожелаваме незабавни, твърди и ясни промени в българското футболно съдийство. Ние сме подготвени да протегнем ръка на всички, които са подготвени да застанат зад тази идея в името на развиването на обичаната игра. Време е БФС да покаже, че схваща, че щом санкционира с санкции клубовете, когато техните последователи ругаят по адрес на футболната централа, би трябвало да покаже също, че е подготвен да изреже до край тумора в българското съдийство. Време е за незабавна оставка на цялата съдийска комисия и вашата като неин ръководител.

 Дунав подава тъжба против съдийството на Кабаков
Дунав подава тъжба против съдийството на Кабаков

Ивайло Петков наскърбен от случилото се в мача с ЦСКА

С почитание:

Красимир Иванов

Изпълнителен деректор на ПФК Левски
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР