Спортният талант на „Еврофутбол Мария Делчева спечели бронзов медал на

...
Спортният талант на „Еврофутбол Мария Делчева спечели бронзов медал на
Коментари Харесай

Мария Делчева с бронз на смесени двойки от турнир по бадминтон в Румъния

Спортният гений на „ Еврофутбол " Мария Делчева завоюва бронзов орден на смесени двойки от интернационалния шампионат по бадминтон до 19 година в Румъния. 17-годишната софиянка и сътрудникът й Илиян Стойнов изгубиха на полуфинала от сърбите Сергей Лукич и Мария Судимац с 1-2 гейма (21-18, 16-21 и 14-21).

На сингъл Мария отпадна на четвъртфиналите след загуба с 0-2 гейма (17-21 и 16-21) от третата в схемата Тереза Швабикова от Чехия, която по-късно победи с купата. Преди това Мария реализира триумф на представителката на домакините Мария Александра Дуту с 21-8 и 21-10.

Друг Спортен гений на „ Еврофутбол " - Михаела Кафтанова не съумя да се класира за главната скица на мощния шампионат по тенис за дами Алианц къп с награден фонд 25 000 $, който се организира на тенис-комплекс „ Левски ". 18-годишната столичанка се изправи против поставената под №3 в квалификациите и №622 в света Елена-Теодора Кадар от Румъния, само че загуби от 23-годишната си съпреничка с 1-6 и 1-6 след 50 минути игра. В първата си среща от пресявките тя надигра безапелационно с 6-2 и 6-4 Михаела Гаджева.
Въпреки неуспеха Михаела може да се поздрави с една добра седмица, откакто се класира на второ място на двойки с Габриела Михайлова - Търговска колегия „ Сливен 92 " на Държавното персонално състезание за мъже и дами „ Грифид хотели ", което директно преди Алианц къп. В извънредно оспорван заключителен дуел Михаела и Габриела пропиляха задатък от сет и в последна сметка изгубиха с 11-13 в третата част от сестрите Хюлия Велиева и Лютфия Велиева (4:6, 7:6(5), 13:11).

Медийни сътрудници по стратегия „ Спортни гении " са: уеб страниците gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg, blitz.bg, actualno.com и sportlive.bg, вестниците „ Еврофутбол " и „ Марица ", организация КРОСС, както и БНР и Дарик радио.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР