Спортният, напълно електрически автомобил от Нидерландия прилича на Бе Ем

...
Спортният, напълно електрически автомобил от Нидерландия прилича на Бе Ем
Коментари Харесай

Създадоха електромобил, който улавя въглероден диоксид в движение

Спортният, изцяло електромобил от Нидерландия наподобява на Бе Ем Ве купе, само че е неповторим - той улавя повече въглероден двуокис, в сравнение с отделя, заяви Ройтерс.
Прочетете още
" Крайната ни цел е да създадем по-устойчиво бъдеще ", сподели Йенс Лахайе, финансов управител на TU/ecomotive - екипът от университета по технологии в Айндховен, основал автомобила.

Двуместният електрически автомобил ZEM (от подвижност при нулеви емисии) е екипиран с литиево-йонна батерия и множеството от частите му са основани с 3D принтер от рециклирана пластмаса, предава Българска телеграфна агенция. Целта е да се понижат излъчванията на въглероден диоксид по време на цялостния цикъл на автомобила  - от производството до преработването, сподели мениджърът на екипа.
 
Електромобилите съвсем не отделят въглероден двуокис, само че производството на батериите за тях замърсява извънредно доста.

Електромобилът ZEM улавя благодарение на два филтъра до 2 кг въглероден двуокис по време на придвижване при пробег от 32 186 км. Изобретателите се надяват да пристигна време, когато филтрите ще могат да се почистват на станциите за зареждане.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР