Спортният министър Красен Кралев проведе работна среща с посланика на

...
Спортният министър Красен Кралев проведе работна среща с посланика на
Коментари Харесай

Кралев и турският посланик обявиха планове за спортен обмен и социален туризъм

Спортният министър Красен Кралев организира работна среща с посланика на Турция в България Сюлейман Гьокче. Основната тематика на диалога е била усилването на съдействието сред двете страни в региона на младежта и спорта.

Срещата се е състояла по самодейност на Кралев, оповестиха от пресслужбата на министерството. Двамата са разискали възобновяването на дейностите по подписването на Меморандум за съгласие и съдействие в региона на младежта и спорта сред България и Турция.

Кралев съобщи, че документът е извънредно нужен, тъй като ще спомогне за укрепването на другарските взаимоотношения и съдействието сред двете страни.

" По този метод ще насърчим и развиването на стратегии за юношески и състезателен продан, както и за обществен туризъм във връзка с младежта в страните ни, което е в полза на България и на Турция ", сподели още спортният министър.

Гьокче е изразил подготвеност от турска страна да се възобновят процесите по сключване на меморандума. Двамата с Кралев са обменили " положителни хрумвания за развиването на спорта в България и Турция ", а също така са разискали бъдещи взаимни начинания.

Посланикът и спортният министър са изтъкнали нуждата да бъдат инициирани по-тесни връзки сред спортните клубове на двете страни. По думите им това би спомогнало както за положителната връзка сред клубовете, по този начин и за задълбочаването на връзките сред България и Турция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР