Спортният министър Красен Кралев има идеи за развитието на футбола

...
Спортният министър Красен Кралев има идеи за развитието на футбола
Коментари Харесай

Кралев поиска да види концепцията на БФС за футбола

Спортният министър Красен Кралев има хрумвания за развиването на футбола у нас, които ще държи да влязат в концепцията, препоръчана от БФС. Той изиска президентът на футболния съюз Борислав Михайлов да му показа до седмица тактиката, преди тя да бъде предложена на премиера Бойко Борисов.

" Надявам се по програмата за развиване на футбола да са работили колкото може повече задгранични експерти. Ще дадем и нашите оферти, преди да я защитим дружно с БФС пред държавното управление, тъй като от там се чака да бъдат отпуснати съществени средства в продължение на дълъг интервал от време. От страна на ММС се чака да се обезпечи надзор върху разходваните средства. Имаме хрумвания по какъв начин да го създадем. Ще участваме във всеки един стадий - при създаването на стратегиите, при отпущането на средствата, надзор върху даденото разходване, както и надзор на постигнатите резултати от страна на футболните школи. Най-големият проблем е физическата подготовка на младите играчи. В школите в цялата страна имаме едвам 4-5 експерти на приблизително европейско равнище във връзка с този тип работа. Има голяма бездна сред концепцията, по която работят нашите треньори, и тази, по която работят в Западна Европа ", сподели Кралев пред Българска национална телевизия.

На 1 октомври Изпълкомът на БФС одобри концепцията на селекционера Красимир Балъков, която би трябвало да бъде приложена във всички клубове. Това е третата сходна тактика за последните 10 години, като предходните две нямаха триумф.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР