Спортният диспансер в Пловдив да се влее в ДКЦ –

...
Спортният диспансер в Пловдив да се влее в ДКЦ –
Коментари Харесай

Вливат Спортния диспансер в пловдивско ДКЦ, правят модерен център за рехабилитация

Спортният диспансер в Пловдив да се влее в ДКЦ – 5 в регион „ Тракия ”. Това предложение е отправено от Община Пловдив към локалния парламент, което ще се гледа на идната сесия.
Прочетете още
„ Медицински център за рехабилитация и спортна медицина – I ” е в извънредно тежко финансово положение, а базата и оборудването в него не  разрешават то да бъде повдигането на крайници. През мандата кметът Здравко Димитров имаше упоритостта да трансформира Спортния център в един от най-модерните, като това трябваше да стори някогашния шеф доктор Влатко Глигоров. Общинският съвет даже му даде картбланш той да изтегли до 6 млн. лв. заем, с който да ремонтира и оборудва спортния център.

Това не се случи, а доктор Глигоров бе освободен, като на негово място бе назначен Пламен Йончев. Преди няколко месеца той е изразил в отчета си, че не вижда опция по какъв начин сдружението може да бъде оздравено финансово и то бъде конкурентно в този му тип.

Поради това на провелите се месец май съвещания на балансовите комисии към общинските лечебни заведения е било взето решение да се изследва опцията за преструктурирането му.  Така се е стигнало до решението базата на Спортния диспансер да мине напълно в активите на ДКЦ -5, което е едно от най-стабилните финансово общински лечебни заведения. Дейностите в Спортния диспансер ще се ръководят от управлението на поликлиниката в лицето на шефа й  д-р Яна Кашилска – Петкова. Тя е изготвила и абстрактен план, за „ Създаване, ръководство и развиване на високотехнологичен център за спортна медицина и рехабилитация ”.  Управителят на най-голямото ДКЦ в Пловдив е работила в Спортния диспансер, като преди този момент е била шеф и на санаториум в град Баня.

Той включва реорганизация на целият сграден фонд, както и съвременно съоръжение. Част от него ще бъде трансферирано от ДКЦ -5,а друго ще бъде закупено.  Ако бъде взето решение за вливането на двете търговски сдружения, то ще бъде направен и съответен бизнес проект за Спортния диспансер.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР