Спортният директор на Рилски спортист и един от най-опитните български

...
Спортният директор на Рилски спортист и един от най-опитните български
Коментари Харесай

Росен Барчовски: В НБЛ още не сме узрели за намаляване на чужденците

Спортният шеф на Рилски състезател и един от най-опитните български треньори Росен Барчовски дефинира баскетболната А група като положително място за развиване на младите играчи и показа мнението си за чужденците в Националната лига.

"В НБЛ още не сме узрели за понижаване на чужденците. Аз съм бил от всяка страна на барикадата и в този момент се занимавам повече с подрастващите и виждам какъв брой е значимо. Аз съм за ограничение на броя на чужденците. Това осмисля и труда на треньорите. Едно е да видиш твой състезател да се осъществя, друго е да завършват рано”, разяснява Росен Барчовски пред bgbasket.com.

Като някогашен ръководител на Треньорския съвет към БФБаскетбол, Росен Барчовски разяснява и отсрочения избор на национални треньори за подрастващите и новината за завръщането на селекциите до 20 години, след паузата предишното лято за тях.

"Добре е, че още веднъж ще има национални тимове за 20-годишни мъже и дами. Смятам, че изключително при мъжете ще има триумфи. Не е добре, че се бавим. Нямам концепция за какво. Няма да се появят други, изборът ни е дребен. За да може да се прави стратегия и да се почне от рано. С 30 дни преди Европейското състезание, нищо не се получава. Ако имаме страховит избор от играчи и треньори, ок. Но при нас е значимо да се дефинира треньор и да се работи преди лятото ", приключи Барчовски.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР