Спортният арбитражен съд в Лозана нанесе голям удар на Международния

...
Спортният арбитражен съд в Лозана нанесе голям удар на Международния
Коментари Харесай

Арбитражният съд отмени доживотните наказания на 39 руски спортисти, връщат им 9 медала от Сочи

Спортният трибунал в Лозана нанесе огромен удар на Международния олимпийски комитет (МОК), одобрявайки или отчасти одобрявайки жалбите на 39 съветски спортисти против доживотната възбрана от олимпийското придвижване, предава news.bg.

МОК наложи забрани на руснаците поради злоупотреби с допинг проби по време на Зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 година, откакто самостоятелен отчет разгласи, че съветската страна е подкрепяла стратегия за допингиране на съветските спортисти.

" Спортният трибунал откри, че доказателствата, показани от МОК по отношение на този въпрос, нямат идентична тежест при всеки обособен случай ", се показва в изказването на съда.

" При 28 проблема беше открито, че събраните доказателства са незадоволителни, с цел да се дефинира, че спортистите са направили нарушаване на антидопинговите правила. По отношение на тези 28 спортисти жалбите са утвърдени, глобите са анулирани и самостоятелните им резултати, реализирани в Сочи 2014, са възобновени ", постановяват от Арбитража.

Така, с помощта на това решение, ще си върне 9 медала от Олимпийските игри в Сочи, които бяха отнети - 2 златни, 6 сребърни и 1 бронзов.

" В 11 проблема се откри, че събраните доказателства са задоволителни, с цел да се откри самостоятелно нарушаване на антидопинговите правила. Решенията на МОК по тези въпроси се удостоверяват с едно изключение: спортистите са оповестени за нередовни за идващото издание на Зимните олимпийски игри (Пьонгчанг 2018) вместо доживотна възбрана от всички Олимпийски игри ", допълват от съда.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР