Спортният арбитражен съд (CAS) в Лозана върна състезателните права на

...
Спортният арбитражен съд (CAS) в Лозана върна състезателните права на
Коментари Харесай

CAS върна състезателните права на плувеца Антъни Иванов

Спортният трибунал (CAS) в Лозана върна спортните права на най-хубавия българския плувец Антъни Иванов.

Определение на CAS стопира осъществяването на решението на дисциплинарната комисия на БОК, която наказа за две години 23-годишния националенрекордьор на 200 м бътерфлай, заяви " 24 часа ". Правата на Иванов бяха спрени поради обстоятелството, че в границите на една календарна година той не е бил открит три пъти за предоставяне на допингпроба на посоченото от него местоположение. А 2-годишната глоба означаваше, че той няма да може да взе участие на олимпийските игри в Париж 2024.

Иванов апелира на 17 октомври пред CAS решението на Дисциплинарната коисия на БОК посредством своя юридически представителГеорги Градев. В определението на Спортния трибунал от през днешния ден се споделя, че настояването за прекъсване на действието на решението на ДК на БОК се почита. Спирането на наказването е до окончателното решение на проблема на плувеца.

При това състояние Иванов, който естудент в американския университет " Вирджиния Тек " има право да взе участие още на надпреварата за Световната купа в Индианаполис (3-5 ноември). От 13 до 18 декември в Мелбърн (Авл) пък има международно състезание в дребен (25-метров) басейн.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР