Спортният арбитражен съд (CAS) регистрира жалба, подадена от Руския олимпийски

...
Спортният арбитражен съд (CAS) регистрира жалба, подадена от Руския олимпийски
Коментари Харесай

Руските олимпийски служители обжалват CAS заради спирането от МОК

Спортният трибунал (CAS) записва тъжба, подадена от Руския олимпийски комитет (ROC) против решението на Международния олимпийски комитет (МОК) да спре участието си, сподели самостоятелният правосъден орган.

Предизвикателството породи поради прекъсването на ROC от страна на МОК след решението на ROC да включи като свои членове някои районни спортни организации, които са под управлението на Националния олимпийски комитет (NOC) на Украйна.

Продължавайте да четете

лист от 4 елементаИндия подтиква включването на крикета в Олимпиадата, само че дребните се надяват да се возят на автостоп Индия ще кандидатства за Олимпийските игри през 2036 година, защото МОК осъжда „ политизирането на спорта ' МОК суспендира Руския олимпийски комитет поради спортни органи в Украйна МОК позволява на участниците в Олимпиадата в Париж да носят хиджаб в селото на спортистите завършек на списъка

„ В своята тъжба до CAS ROC желае обжалваното решение да бъде анулирано и да бъде възобновено като НОК, приет от МОК, ползващ се от всички права и преимущества, предоставени от Олимпийската харта ”, сподели CAS в известие.

„ Арбитражното произвеждане по CAS е почнало. В сходство с Кодекса на обвързвания със спорта арбитраж (Кодексът на CAS), арбитражните правила, уреждащи процедурите на CAS, страните обменят писмени изказвания и панелът от арбитри, който ще реши въпроса, се сформира. “

Руският олимпийски комитет беше неразрешен с неотложно деяние на 12 октомври за признание на районни организации от четири територии, анексирани от Украйна, сподели МОК.

МОК добави, че ROC няма да дава отговор на изискванията за никакво финансиране, откакто по-рано този месец призна олимпийските препоръки от районите Луганск, Донецк, Херсон и Запорожие, само че това няма да засегне съветски спортисти, които се състезават като неутрални.


Руският президент Владамир Путин по-късно упрекна МОК, че употребява игрите като политически инструмент.

„ Благодарение на някои от водачите на актуалния Международен олимпийски комитет научихме, че поканата за игрите не е абсолютно право на най-хубавите спортисти, а тип привилегия и може да бъде заслужена не посредством спортни резултати, а посредством политически жестове, които въобще нямат нищо общо със спорта “, сподели Путин на конференцията Русия – Спортна мощ в уралския град Перм.

“И че самите игри могат да бъдат употребявани като инструмент за политически напън против хора, които нямат нищо общо с политиката. И като груба и в действителност расистка етническа дискриминация. “

Пълномащабното навлизане на Русия в Украйна предходната година, което тя назовава „ специфична военна интервенция “, провокира голям брой спортни наказания, в това число изключване от интернационалния футбол.

Решението на панела на CAS ще бъде дефинитивно и обвързващо, като се изключи правото на страните да подадат тъжба до Федералния арбитражен съд на Швейцария в границите на 30 дни на лимитирани учредения.

Спортният съд сподели, че арбитражното произвеждане към този момент е почнало, като двете страни са разменили писмени изказвания, преди да бъде основан панел от арбитри.

„ Понастоящем не е допустимо да се уточни времева рамка за издаване на решението “, добави той.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР