Спортната зала в Смолян - мястото от където тръгна за

...
Спортната зала в Смолян - мястото от където тръгна за
Коментари Харесай

Изпращат Величко Чолаков в спортната зала на Смолян

Спортната зала в Смолян - мястото от където потегли за огромния спорт Величко Чолаков, ще събере всички искащи да си вземат последно довиждане с огромния първенец. Бронзовият олимпийски медалист във повдигането на тежести от Атина 2004 година умря ненадейно през днешния ден (20 август) едвам на 35 години. Той остава последният българин, печелил олимпийско отличие в щангите и единственият, донесъл орден в най-тежката категория.

" Най-вероятно поклонението ще е на следващия ден, само че към момента не сме прецизирали часа с околните, които сега са към момента в потрес. С огромна болежка посрещнахме вестта за неочакваната кончина на един от най-изтъкнатите ни спортисти -тежкоатлети, почетният жител на Смолян - Величко Чолаков. Десетки пъти той ни изправяше горди от голямата мощ, мощност и непримиримост, с които постигаше триумфи в спорта и живота. Сега ще постоим още веднъж прави, с цел да го изпратим в последния му път. Величко ще остане образец за всички, които ще се посветят на този най-български спорт - повдигането на тежести, образец за всички, които ще поемат по неговия път на играч и треньор.

Пример за всички, които ще бъдат отдадени на обществото и жителите на Смолян. Той няма да отнеме нищо от себе си. Той ще остане при нас с триумфите си, със силата си, с младостта си, любовта си към фамилията и наследниците си. Величко ще остане вечно в сърцето на хората от Родопите. Изказвам най-искрени съболезнования и показвам дълбоката си съпричастност към фамилията, околните и родствениците на Величко Чолаков ", съобщи кметът на Смолян Николай Мелемовq представен от БТВ.

Близките на Чолаков получиха съболезнователен адрес и от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. " Ще запазя в спомените си Величко Чолаков с огромното му и положително сърце, отдадено на спорта, фамилията и България ", се споделя в него.

Депутатът от Българска социалистическа партия и някогашен кмет на Смолян Дора Янкова също изрази съболезнованията си:

„ Отива си една усмивка на широкоскроен човек и татко на две деца. Когато бях кмет на регионалния град, за мен беше чест да връча огърлицата на Смолян на най-големия родопски богатир, с цел да стане почетен жител. Посрещали сме го с духовия оркестър и родопски гайди на летището в София, с цел да му покажем нашата горделивост от напъните, които влага и медалите, които носи за България. В Родопите са раждат юнаци, ражда се и се култивира духът на спорта! Величко сподели, че е Железен. И записа името си в историята освен на нашия край, само че и на света. Сбогом на единствения български щангист с орден от най-тежката категория! Сбогом, Величко! ", гласеше част от написаното от някогашната кметица.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР