Спортната ID версия на Volkswagen, R, която е с два

...
Спортната ID версия на Volkswagen, R, която е с два
Коментари Харесай

Електрическият Volkswagen постави пети рекорд за скорост

Спортната ID версия на Volkswagen, R, която е с два електромотора със систематична мощ от 680 конски сили, преодоля 4.2 км разстояние за 1 минута и 24 секунди и 2 стотни, което е нов връх на обиколка на пистата Blister Berg в Германия.

Автомобилът бе ръководен от фирмения водач Дитер Депинг (бивш немски рали шампион), който измина 4.2-километровата дистанцията без нито една неточност. Видеото от надпреварата беше оповестено в YouTube канала на Volkswagen Motorsport.

Предишният връх беше на Radical SR3 SL, който завъртя обиколката за 1 минута и 44 секунди. ID на Volkswagen разполага с 650 Нм въртящ миг, а колата тежи единствено 1 100 кг.

Електрическият спортен автомобил форсира до 100 км/ч единствено за 2.25 секунди. Германските инженери интегрирали в колата и спортната DRS технология от Формула 1, която разрешава променяне ъглите на офанзива на крилото, като по този метод се понижава аеродинамичното противодействие.

Преди това колата съумя да сложи безспорен връх за нанагорнище на Pikes Peak в американския щат Колорадо (7 минути и 57.148 секунди). Също ID. R държи върха Nürburgring North Loop за електрически коли (6 минути и 5.336 секунди).

Освен това спортната кола съумя да се изкачи най-бързо по хълма като част от Фестивала на скоростта в английския град Гудууд. Там електрическата кола сподели време от 39.90 секунди.

През есента на предходната година същият спортен електромобил. R сложи връх за нанагорнище на планината Тианмън в Китай. Колата измина 11-километровото разстояние за 7 минути и 38 секунди. Французинът Ромен Дюма пилотира колата по време на тези надпревари.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР