Спортна зала да носи името на легендарния Тодор Симов и

...
Спортна зала да носи името на легендарния Тодор Симов и
Коментари Харесай

Предлагат спортна зала да носи името на Тодор Симов

Спортна зала да носи името на именития Тодор Симов и по този начин да бъде почетен и почетен посмъртно огромния ни играч и треньор, който е и една от най-изтъкнатите персони в българския волейбол. Такова предложение насочва членът на Националната съдийска комисия НСКВ, някогашен интернационален арбитър и по-късно съдийски пратеник – Светослав Златарев. Във вчерашния ден волейболната легенда Тодор Симов напусна този свят, като си отиде на достоепната въраст от 91 години.

Ето какво написа Светослав Златарев в намерено писмо до УС на БФВ, което бе получено и на публицистичната поща на Sportal.bg =

„ Уважаеми дами и господа, членове на УС на БФВ,

С горест и болежка разбрах, че ни напусна именития и обичан освен в България, само че в Куба, Испания и Италия - Тодор Симов-Тошара.

Тодор Симов е извънредно известен в Куба, локалната волейболна федерация ще му е признателна вечно. Защото точно той със своите умения на експерт, човек, треньор по волейбол, постави основите на именития женски волейбол в Острова на Свободата.

Бих желал посредством вас да изкажа моите откровени, дълбоки съболезнования и болежка на неговите близки и родственици за непрежалимата загуба!

Когато бях настоящ интернационален арбитър и по-късно съдийски пратеник в доста страни от Европа и целия свят, първото нещо, което постоянно ме питаха беше: " Как е Тодор Симов? Да му носиш доста и сърдечни поздрави и пожелания за здраве и триумфи. " Почти постоянно му изпращаха по мен дребни сувенири от сърце и надълбоко почитание.

Предлагам на вашето внимание, УС на БФВ да изследва опцията спортна зала да носи неговото име. Тодор Симов беше основател волейболната зала в град Перник да носи името на именития Борис Гюдеров, волейболната зала на ВК Славия да носи името на именития Панайот Пондалов, волейболната зала на ВК ЦСКА да носи името на именития Васил Симов. "

Поклон, бездънен реверанс пред светлата му памет!

Бог да го елементарни и да бъде блажен!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР