Спортистите на САЩ оглавиха крайното класиране по медали на Олимпийски

...
Спортистите на САЩ оглавиха крайното класиране по медали на Олимпийски
Коментари Харесай

За 18-ти път САЩ е победител в класирането по медали на Олимпиада, България с престижно място

Спортистите на Съединени американски щати оглавиха крайното класиране по медали на Олимпийски игри за 18-ти път в историята си (по класическата система, в която класирането се дефинира съгласно броя на извоюваните златни медали, а при тъждество - сребърните и бронзовите).

Американците са спечелили още на първите съвременни Олимпийски игри в Атина през 1896 година, а от този момент насам са се провели общо 29 Олимпиади, като Съединени американски щати не взима присъединяване в Игрите в Москва през 1980 година. Успехът на страната в Токио пристигна по трагичен метод, откакто при започване на последния ден на Олимпиадата Китай към момента беше отпред в класирането по медали.
 Първо злато за България в Токио! Ивет Горанова прекъсна 13-годишното очакване Първо злато за България в Токио! Ивет Горанова прекъсна 13-годишното очакване
Ивет Горанова стана олимпийска шампионка в категория до 55 кг в карате дисциплината кумите на игрите в Токио. Българката победи Анжелик...

Американците обаче се показаха доста мощно в заключителния ден в японската столица, в това число с трофеи на женските национални тимове по баскетбол и волейбол, с цел да завършат Олимпиадата с 39 златни, 41 сребърни и 33 бронзови медала.

По този метод в Токио Съединени американски щати извоювани най-вече златни, сребърни и бронзови оценки. На второ място приключва Китай (38, 32, 18), а челната тройка допълват домакините от Япония (27, 14, 17). Много мощно се показа тимът на Англия с 22 златни, 21 сребърни и 22 бронзови медала за четвъртото място, а в топ влезе и тимът на Руския олимпийски комитет (20, 28, 23).

Олимпиадата в Токио бе мощна и за България, като с три златни, един сребърен и два бронзови медала страната ни приключва на 30-то място в класирането, а зад нас остават страни като Турция, Гърция, Румъния, Словения, Украйна, Израел, Ирландия, Словакия, Австрия, Португалия, Аржентина, Мексико, Индия и други.

Още от ОЩЕ СПОРТ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР