Спортистите на Бургас се обединиха в подкрепата на 7-годишния Стефчо,

...
Спортистите на Бургас се обединиха в подкрепата на 7-годишния Стефчо,
Коментари Харесай

Щафета на доброто за Стефчо

Спортистите на Бургас се сплотиха в поддръжката на 7-годишния Стефчо, който е изправен преднай-голямото тестване в живота си.

След злополука на 1 ноември 2022 година той получава тежка контузия на гръбначния дирек, в резултат на което изгуби сензитивност и придвижване от гърдите надолу.

Направени са съвещания с лекари-специалисти, както в България, по този начин и в чужбина. На този стадий шансът за възобновяване на Стефан е единствено и само в интензивна и ежедневна рехабилитация в профилирана клиника. Подходящи лечебни заведения, които разполагат със експерти и нужната инсталация за осъществяване на процедурите, има в Германия, Словакия и Израел. Семейството на Стефчо към момента чакат предложения от Германия и Израел. Офертата от страна на клиниката в Словакия за една сесия (12 дни) е за 13 000 лв., без да включва транспортни разноски. На Стефан ще са му нужни серия от сходни сесии годишно, с цел да има смисъл и резултат лекуването му.

Клубовете в града, с поддръжката на управлението на ПК „ Парк Арена ОЗК “ и Община Бургас, провеждат „ Щафета на положителното “.

Събитието ще се организира на 26 февруари в „ Парк Арена ОЗК “ от 15.00 часа. Спортните клубове и жителите на Бургас, които демонстрират съпричастност, ще могат да се включат в щафетно плуване, кондиционни тренировки, лицеви опори и други спортни провокации.

Щафетата ще включва базови спортни извършения и не изисква специфични спортни умения по тип спорт. Това ще даде опция на всеки, който желае да помогнe на идеята, да се включи в нея. За присъединяване ще има минимална такса от 7 лева, а събраната сума ще се подари на фамилията на Стефчо, с цел да съумеят да заплатят разноските по неговото лекуване и той още веднъж да проходи.

Моля, искащите да заявят своето присъединяване на посочените телефони:

Михаил Попов -0887753900

Недка Кирякова – 0896830843

Йован Атанасов - 0894365272

https://facebook.com/events/s/щафета-на-доброто/1313149225899594/
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР