Спортист №1 на България за 2022 г. Александър Везенков се

...
Спортист №1 на България за 2022 г. Александър Везенков се
Коментари Харесай

Александър Везенков ще играе в евроквалификациите срещу Румъния и Португалия

Спортист №1 на България за 2022 година Александър Везенков се завръща в игра за националния тим за идните две евроквалификации за шампионата през 2025 година

Той е дал увещание, че ще играе в решителните мачове против Румъния и Португалия през февруари. Баскетболистът пропусна срещите през октомври поради уговорките си с Олимпиакос. След 4 кръга България заема 2-ото място в група " Еф " след отбора на Португалия.

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков се надява, че този път присъединяване на Везенков в мачовете в Евролигата няма да му попречи да помогне на националите по пътя към еврошампионата.

" Мачовете от Евролигата са обособен въпрос, който занимава доста федерации, както и нас. Той е водачът на тима, фарът на тима. Не единствено на тима, а и на българския баскетбол. Той е осветил пътя на младите състезатели. Казал им е " Елате, аз съм пред вас и съм ви проправил пътя. Следвайте ме ". Надявам се да бъде на мачовете дружно с тима и да реализираме резултата, който желаеме. Продължаваме напред, квалификациите са съществени. Отборите са съществени, предизвикването е огромно, компликациите са доста. Целта е една и би трябвало да я реализираме ", показа той в изявление за Българска национална телевизия.

Автори: Свобода Маданска и Николай Балкански

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР