Спортист №1 на България Александър Везенков говори пред американските медии

...
Спортист №1 на България Александър Везенков говори пред американските медии
Коментари Харесай

Везенков: Няма съмнение, че взех правилното решение да играя в НБА

Спортист №1 на България Александър Везенков приказва пред американските медии на конференция, в която заключи първия си сезон в Сакраменто Кингс и НБА.

" Мога да кажа, че беше чудноват сезон. С върхове и падения. За мен това беше начало на нов живот и досег с изцяло друг жанр на игра, а също така получих две травми. Опитах да се приспособявам допустимо най-бързо. За страдание завършихме сезона прекомерно рано. Всички искахме да продължим и да стигнем по-напред в плейофите. Целта ми беше с всеки ден да ставам по-добър, само че травмите стопираха напредъка ми. Имаше и обстановки, които бяха сложни и разнообразни за мен ", стартира Везенков.

" НБА се разграничава с качеството на надарените играчи. Това е напряко полуда. Едно е да го гледаш по малкия екран, само че в реалност е доста друго - темпото на игра, бързината на преливане. Аз персонално нуждая се от възстановяване във всеки аспект. Единственото, което е хубаво, че ще имаме дълга отмора до другия сезон. Това разрешава на всички да работят и да станат по-добри ", добави вторият българин в НБА.

" Все още нямам проекти за паузата сред сезоните. Тук в действителност се усещам вкъщи, само че първо ще се прибера и по-късно ще забележим. Винаги по време на паузата упражнявам. В Европа нямаме толкоз доста време, защото сезоните приключват в средата на юни. Сега имам задоволително време. Това е огромната разлика. Имам 5-6 месеца до идващия сезон и ще ги употребявам, с цел да подобря генерално представянето си ", призна баскетболистът на Сакраменто Кингс.

" Трудно е, когато има ядро на тима от седем индивида, а останалите чакаме шанса си. Днес може да съм аз, на следващия ден някой различен. За това ни заплащат и това би трябвало да вършим, само че е мъчно да се поддържа темп, защото играеш през днешния ден, а по-късно може да имаш късмет след пет мача. Разполагаш с лимитирано време, с цел да покажеш какво можеш. Ако би трябвало да съм изцяло прецизен - доста е мъчно. Трябва да си душевен резистентен, а едвам по-късно да си здрав физически, с цел да се оправиш през цялата година ", съобщи 28-годишният роден национал.

" Няма подозрение, че взех вярното решение да играя в НБА. Със сигурност съм се съмнявал в други неща, само че в нито един миг не съм мислил, че изборът ми е неверен. Това е огромна опция, която не можеш да отхвърлиш. Това е НБА! Това, което желая да получавам като време за игра, и това, което ми се дава са разнообразни неща. Ако ме питате за ролята, които имах през сезона - доста ми беше мъчно. Един мач играеш добре, различен не. Разполагаш с 10 минути, или пет, а може и по-малко, а би трябвало да покажеш най-хубавото, на което си кадърен. Аз съм положителен човек и виждам да съм подобен от самото начало, с цел да оказвам помощ на моите съотборници. Мисля, че през този сезон изпълних на 100% това, което се искаше от мен ", проучва Везенков.

" Малик Монк е страховит човек. Когато бях контузен и той имаше контузия, говорихме доста. На пейката седим един до различен и имаме доста време за диалог по време на мачовете. Той е отличен баскетболист и прелестен човек. Надявам се да се върне в нашия тим, в случай че пък не - искам му най-хубавото. Той заслужава всичко, което е постигнал - най-хубава запаса на сезона. Неговата липсва се усеща и се вижда какъв брой е значим за тима. Без него единствено за две седмици и половина се сринахме от пето на девето място ", съобщи българинът.
 Александър Везенков не взе присъединяване при трагична загуба на Сакраменто
Александър Везенков не взе присъединяване при трагична загуба на Сакраменто

Срещу Финикс Сънс
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР