Спортист Своге взе първа победа за новия сезон във Втора

...
Спортист Своге взе първа победа за новия сезон във Втора
Коментари Харесай

Спортист Своге надви Спартак Варна за първи успех

Спортист Своге взе първа победа за новия сезон във Втора лига, откакто нанесе първа загуба на Спартак Варна в дуел от втория кръг, който приключи 2:0 за „ шоколадите “.

Първото полувреме бе равностойно, като и двата тима нямаха чисти голови положения. Гостите от Варна направиха повече слизания към вратата на Иван Гошев, само че не съумяха да го затруднят по никакъв метод.

Най-добрата обстановка за Спортист пристигна в 35-ата минута, когато Мартин Кръстев стреля от придвижване, само че не уцели добре топката и тя излезе в навън.

В началото на втората част и двамата треньори направиха промени. Йоан Маринов напусна и на негово място влезе Иван Аврамов за Спортист, за гостите в игра се появиха Даниел Начев и Виктор Митев.

След 2 минути игра Иван Аврамов, опита да финтира бранител на гостите и ба фаулиран. Това бе задоволително на реферът да отсъди дузпа. Зад топката застана Владимир Семерджиев, който стреля безгрешно и резултатът стана 1:0.

В 68-ата минута Спортист вкара втори гол. Мартин Кръстев направи превъзходен пробив по левия фланг, финтира футболист на гостите, влезе паралелно на аутлинията и сервира топката на крайници на Иван Аврамов, който осъществя – 2:0.

Минута по-късно гостите сътвориха най-чистото си състояние. Йвей Ромееш си откри междина да стреля от десетина метра, само че Иван Гошев избави.

В 79-ата минута Спортист можеше да вкара и трети гол. Иван Аврамов стреля от границата на наказателното поле, топката мина на педя от страничния дирек.

Всички резултати от кръга: ЦСКА 1948 II - Марица Пловдив 3:1
Спартак Плевен - Дунав Русе 0:2
Своге - Спартак Варна 2:0
Черноморец Балчик - Струмска популярност 0:0
Литекс - Добруджа 1:1Вчера: Янтра - Беласица Петрич 2:1
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР