Спортист номер 2 на България за 2023 година Григор Димитров

...
Спортист номер 2 на България за 2023 година Григор Димитров
Коментари Харесай

Григор Димитров играе с Руне за титлата в Бризбън

Спортист номер 2 на България за 2023 година Григор Димитров продължава мощното си показване от предишния сезон и се класира за край на шампионата по тенис в Бризбън (Австралия) от сериите АТП 250 с награден фонд 661 585 $.

Вторият в схемата българин надви над представителя на домакините Джордан Томпсън с 6:3, 7:5 за 1:47 часа игра. Това беше трети двубой сред двамата, като хасковлията към този момент има задатък от 2-1 победи в директните дуели.

Димитров, който има купа тук през 2017 година и към този момент три финала, ще спори за купата против поставения под номер 1 в схемата датчанин Холгер Руне. До момента двамата имат по един сменен триумф.

Най-добрият български тенисист направи един пробив в шестия гейм по пътя си към триумфа в първия сет. Във втората част той още веднъж направи страхотни точки в сложни обстановки, изкача шанса си, с цел да вземе подаването на противника си в 11-ия гейм и при собствен сервис затвори дуела.

" Хубавият интервал продължава, този корт е като че ли домакински за мен. Това са невероятни седмици, пристигнах рано, представям се добре и съм благополучен, че съм още веднъж на край. Благодаря за поддръжката ", бяха първите думи на българина на корта.

За Руне добави: " Ще бъде сложен край на следващия ден. Той се разви доста, доста е мощен, реализира страхотни резултати. Но аз мисля да виждам повече от моята страна на мрежата. Искам да си умря, да се възстановя и на следващия ден ще се боря. "
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР