Спортен клуб Прима е създаден преди 15 години в Нови

...
Спортен клуб Прима е създаден преди 15 години в Нови
Коментари Харесай

Спортен клуб „Прима“ впечатли публиката на „България търси талант“ с батон туърлинг

Спортен клуб " Прима " е основан преди 15 години в Нови пазар, а от 2017 година практикува батон туърлинг. Водещите страни в този спорт са Япония и Франция.

16-годишният Адем Насуф е в " Прима " от 2015 година. Не страда, че е единственото момче в този женски тим. Даже в противен случай.

„ Едно лято ги видях да упражняват на открито и ми хареса това, което вършат. Реших да опитвам и аз. Чувствам се ужасно. Някои хора са срещу, само че злобарите не ме засягат, аз върша това, което ми харесва. Семейството ми ме поддържа “ – споделя Адем пред камерата на " Тази събота и неделя ".

Човекът, който го кани в " Прима ", е първият началник на клуба – Маргарета Левски. През 2016 година тя умира в злополука и в този момент началник на клуба е нейният брачен партньор Румен Левски.

Всички дружно преодоляват загубата и завоюват нови оценки. За България са донесли три трофеи от европейския шампионат през 2019, като едната е златен орден.

„ Благодарение на тези деца съумях да се преборя с нещастието, която изживя моето семейство. Знам какво е дала през годините брачната половинка ми за тях и нямах моралното право да ги оставя. Този спорт възпитава дисциплинираност, отговорност, работа в екип “ – споделя Румен Левски.

Решението да вземат участие в „ “ идва импулсивно на състезателен лагер в Аспарухово. Младежите вземат решение, че това, което е градено толкоз години, си коства да бъде показано пред цяла България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР