Спортът и туризмът в страната ни са силно свързани, защото

...
Спортът и туризмът в страната ни са силно свързани, защото
Коментари Харесай

Министър Кралев: Спортистите са най-големите посланици за българския туризъм

Спортът и туризмът в страната ни са мощно свързани, тъй като обичаните български спортисти са най-големите посланици на българското културно-историческо завещание и на българския туристически артикул. Tова съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на връчването на годишните награди за туризъм, проведени от Министерство на туризма.

Според Кралев присъединяване на огромни български спортисти като Кубрат Пулев и Йордан Йовчев в начинания, свързани с разпространение на туризма, са извънредно показателни за връзката на спорта с туризма. "Убеден съм, че огромното спортно семейство постоянно ще ви поддържа ", обърна се спортният министър към присъстващите. Kрасен Кралев посочи, че страната ни се e утвърдила като сполучлив уредник на интернационалните шампионати на най-високо равнище. По думите му с изключение на добра реклама за България и развиване на туризма, спортните семейства носят и директни стопански изгоди за страната. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи премия за морски туризъм на град Варна. Той акцентира, че през 2019 година Варна бе оповестена за Европейски град на спорта и като част от самодейността провежда над 200 събития, в които се включиха над 50 000 души.

"Горд съм да връча купата на моя роден град, на перлата на черноморието ", разяснява Kралев. Спортният министър пожела триумф на Министерството на туризма, на общините и на всички, ангажирани в туристическия отрасъл. "Вярвам, че с общи старания ще продължим да развиваме България като мечтана туристическа дестинация и мечтан сътрудник за интернационалните федерации при организирането на спортни събития от най-голям сан ", съобщи Красен Кралев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР