Спортът е универсален език за дипломация и изграждане на връзки

...
Спортът е универсален език за дипломация и изграждане на връзки
Коментари Харесай

Спорт за мир: дипломати играха футбол с кауза

„ Спортът е повсеместен език за дипломация и създаване на връзки сред народите “ сподели по време на откриването на шампионата Кирил Нинов, координатор на благотворителния шампионат за дипломати на Дружеството за Организация на обединените нации в България Ambassadors’ League, който се организира на терените на Националната футболна база „ Бояна “ през вчерашния ден в София. Мотото на тазгодишното издание е „ End racism. Build peace ”.

„ Приветствам идеята на тазгодишното издание на шампионата, която има за цел всеобщото разпространяване на правата на индивида и популяризирането ѝ посредством спорта с присъединяване на дипломатически задачи, български институции и неправителствени организации. “ Това бяха част от думите на министъра на младежта и спорта Весела Лечева в приветствения ѝ адрес във връзка обичайния шампионат.

Инициативата се организира в границите на продължаващото съдействие сред Българския футболен съюз и Дружеството за Организация на обединените нации в България. Двете организации сплотяват напъните си за разпространение на спорта като средство на дипломация за реализиране на мир.

„ Щастливи сме, че още веднъж имаме шанса да проведем шампионата. В духа на спорта за развиване и мир пожелаваме на всички да приключим деня с позитивна страст и построени другарски взаимоотношения “, пожела Ралица Диканска, ръководител на Младежката секция на Дружеството за Организация на обединените нации в България.

В благотворителната конкуренция тази година участваха 6 тима, представители на дипломатическите задачи у нас, както и представители на офисите на интернационалните и неправителствени организации в страната. Приз за първо място завоюваха Студентската асоциация за проучване на интернационалните връзки. Почетната стълбица допълниха тимовете на Иран и Турция. В духа на спортсменството призове получиха и тимовете на Грузия, Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците в България и Дружеството за Организация на обединените нации в България.

„ Ambassadors’ League ” се провежда от Дружеството за Организация на обединените нации в България с формалната поддръжка на Българския футболен съюз. Тази година шампионатът се организира с общителната поддръжка на Pulse Fitness & Spa.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР